Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι: Οι Αγγελόπουλοι κράτησαν τον καλύτερο! (vid)

Τα τρία "3άρια" του Ολυμπιακού της διετίας 2015-2017 βρέθηκαν ξανά στο ΣΕΦ στο "αιώνιο" ντέρμπι. Το ρεσιτάλ του Κώστα Παπανικολάου απέδειξε πως οι Αγγελόπουλοι κράτησαν στον Πειραιά τον καλύτερο!

Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι: Οι Αγγελόπουλοι κράτησαν τον καλύτερο! (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε μία από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις της καριέρας του στο "αιώνιο" ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 79-65. Το παλικάρι ήταν... παντού και το μάτι του "γυάλιζε". Φαινόταν από το πρώτο δεκάλεπτο το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του στο παρκέ, αλλά και η επιρροή του στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Εκείνος ήταν που έδωσε το... σύνθημα στους συμπαίκτες του με το πρώτο τρίποντο των "ερυθρολεύκων" στο ματς, ενώ στη συνέχεια μάζευε ριμπάουντ, πίεζε στην άμυνα, έκλεβε μπάλες, μοίραζε ασίστ, "πυροβολούσε" από την περιφέρεια και έτρεχε την ομάδα του στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία, τελειώνοντας και φάσεις στον αιφνιδιασμό. Αστείρευτη ενέργεια, με το γνωστό του ανεξάντλητο πάθος και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ένα ρεσιτάλ δείγμα του πολύπλευρου ταλέντου του.

O Kώστας Παπανικολάου τέλειωσε το ματς έχοντας 12 πόντους (3/7 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ, σε μία ηγετική εμφάνιση, δείχνοντας το γιατί στο μεγάλο λιμάνι τον αντιμετωπίζουν ως τον μελλοντικό αρχηγό τους. Η διοίκηση του Ολυμπιακού τον επανέφερε στο ρόστερ της ομάδας για το (ένδοξο) πριν, το μετά και το πάντα! Άλλωστε, μετά την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του με τους Πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι (έως το 2021), επιθυμία του παίκτη είναι να κλείσει και την καριέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Είναι παίκτης-βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό, όπως εύστοχα σχολίασε και ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος και τον εκθείασε, όπως και οι συμπαίκτες του. Είχε πάντως και ο 28χρονος φόργουορντ ένα έξτρα κίνητρο στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, στο παρκέ του ΣΕΦ βρέθηκαν τα τρία "3άρια" των Πειραιωτών της διετίας 2015-2017: Παπανικολάου, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου. Τελικά, οι Αγγελόπουλοι (οι οποίοι του έδιναν πάντα προτεραιότητα, βάζοντας τον πάνω από τους προαναφερόμενους) κράτησαν τον καλύτερο!