Αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν τον θέλει κανείς στα πλέι οφ!

Αλήθεια υπάρχει ομάδα στην Ευρωλίγκα που να θέλει τον Ολυμπιακό που είδαμε την Παρασκευή το βράδυ, αντίπαλό του στα πλέι οφ;

Αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν τον θέλει κανείς στα πλέι οφ!

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να τρελάνει τον κόσμο του. Μπορεί να τον στείλει στο...διάστημα, όπως έκανε το βράδυ της Παρασκευής με τη μεγαλοπρεπή εμφάνιση και τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου ή όπως συνέβη τις βραδιές απέναντι σε Ρεάλ και Εφές. Μπορεί βέβαια να τον στείλει και στο...Τζάνειο όπως συνέβη με την Νταρουσάφακα πριν από δέκα ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο «καπετάνιος» του Θρύλου, Ντέιβιντ Μπλατ έχει πιάσει το νόημα και όταν του δίνεται η ευκαιρία δηλώνει: «Δεν απογοητεύομαι μετά από ήττες, δεν ενθουσιάζομαι μετά από νίκες». Ο κόουτς ξέρει καλά πως οι νίκες φέρνουν ηρεμία και ενδεχομένως στο μέλλον και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι ο Θρύλος να παρουσιαστεί πανέτοιμος στη σειρά των πλέι οφ.

Αλήθεια όμως. Υπάρχει ομάδα της Ευρωλίγκας που θέλει τον Ολυμπιακό της Παρασκευής αντίπαλό του στα πλέι οφ; Είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα έδρας. Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ. Βέβαια το ζήτημα για τους «ερυθρόλευκους» είναι όταν φτάσει η ώρα των πλέι οφ, η ομάδα να βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν την Παρασκευή. Να έχει δίψα, πάθος, ενέργεια και διάθεση να...πεθάνει στο παρκέ για να πάρει τη νίκη.

Πέρσι, ο Ολυμπιακός «σκοτώθηκε» για να αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας και όταν ήρθε η ώρα των πλέι οφ, η ομάδα είχε ξεμείνει από ενέργεια και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από παίκτες. Ο Ολυμπιακός θύμιζε «νοσοκομείο», έπεσε πάνω στα...σκυλιά του πολέμου της Ζαλγκίρις και το...κόκκινο Βελιγράδι έμεινε όνειρο για τον κόσμο που περίμενε πως και πως ένα «εντός» έδρας φάιναλ φορ.

Καλές λοιπόν οι νίκες και φυσικά ακόμη καλύτερες όταν έρχονται κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό όμως που θέλει ο Μπλατ είναι να έχει όλους τους παίκτες του, πάνω από όλα, υγιέστατους και φυσικά στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση στα πλέι οφ για να πάει η ομάδα στη Βιτόρια.