Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65. Μπλατ: "Απολαμβάνω Μπογρίνιο, Μάντζαρη, μόλις 6 βολές ο ΠΑΟ"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στη περηφάνια που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του, τόνισε πως απόλαυσε τη νίκη στο γεμάτο ΣΕΦ και εκθείασε τους Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρη και Μπόγρη.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65. Μπλατ: "Απολαμβάνω Μπογρίνιο, Μάντζαρη, μόλις 6 βολές ο ΠΑΟ"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε τις δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: "Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Ήταν εντυπωσιακή η στήριξη τους, μας έδωσαν ενέργεια. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη. Πραγματοποιήσαμε μία σπουδαία εμφάνιση. Οι παίκτες μου έβγαλαν περηφάνια στο παιχνίδι τους, αντάξια του συλλόγου. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο σαν ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να είμαστε μία καλή ομάδα, αλλά δε μένουμε σε αυτή τη νίκη. Προχωράμε! Έχουμε συνέχεια".

Για το ποιο ήταν το πλάνο της ομάδας του: "Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με έναν τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε τα δυνατά μας σημεία. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα προτερήματα μας και χτυπήσαμε στα μειονεκτήματα του Παναθηναίκού. Σαν ομάδα είχαμε μεγάλο κίνητρο. Είχαμε καρδιά, ψυχή και παίξαμε σύμφωνα με το πνεύμα του Ολυμπιακού. Τα παιδιά μου έκαναν μία καταπληκτική δουλειά. Δεν παίζει πάντα μεγάλο ρόλο η τακτική, αλλά και η καρδιά και η ψυχή".

Για την απόδοση του Βαγγέλη Μάντζαρη: "Ο Μάντζαρης πραγματοποίησε καταρχάς ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και τώρα το επανέλαβε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έκανε σπουδαία δουλειά. Ξέρω τι παίκτης είναι ο Μάντζαρης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, θα πρέπει να θυμάστε, όπως θα πρέπει να θυμάμαι και εγώ, πως ο Μάντζαρης είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού, που είναι γεμάτη τίτλους και επιτυχίες στην Ευρώπη".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλά φάουλ στο ματς: "Είπα στους παίκτες μου πως καλή άμυνα δεν σημαίνει πολλά φάουλ. Ο Παναθηναϊκός σούταρε μόλις 6 βολές, γιατί παίξαμε έξυπνη και σωστή άμυνα. Άμυνα με πολλά φάουλ συνηθίζεται στην Ευρώπη, αλλά εγώ είμαι αντίθετος. Καταρχάς, τα πολλά φάουλ χαλάνε τον ρυθμό, το παιχνίδι σου. Βάζαμε σωστά τα χέρια μας στην άμυνα, κρύψαμε χώρους, δυσκολέψαμε τον αντίπαλο μας, τους πιέσαμε σωστά και για αυτό παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Εμείς βάλαμε την μπάλα μέσα στο καλάθι, τρέξαμε σωστά στο ανοιχτό γήπεδο και κάναμε γενικά καταπληκτική δουλειά. Θέλω να πω πως απόλαυσα το σημερινό ματς. Ήταν χαρά μου που είδα γεμάτο το ΣΕΦ. Χαίρομαι που και οι φίλαθλοι μας απόλαυσαν το ματς, παίρνοντας χαρά απο τη νίκη και την εμφάνιση μας".

Για το αν θεωρεί πως έχει αλλάξει το dna της ομάδας: "Κάναμε αλλαγές στην ομάδα μας, ήρθε νέο προπονητικο-τιμ, έγιναν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αλλά το dna της ομάδας παραμένει. Υπάρχει ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης. Είναι η ζωντανή ιστορία της ομάδας. Είναι ηγέτης τόσο εντός παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια. Είναι παίκτες που ξεχωρίζουν. Επίσης θέλω να πω πως απολαμβάνω που έχω παίκτη τον Μπογρίνιο... Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί του".

Για την μονομαχία του με τον κόουτς Πιτίνο: "Δεν ήταν ένα ματς ανάμεσα στον Μπλατ και τον κόουτς Πιτίνο. Ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Και ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μου. Χαίρομαι που τον γνώρισα από κοντά. Ήξερε ο ένας τον άλλον, είμαστε χρόνια στο μπάσκετ, αλλά δε καταφέραμε ποτέ να συναντηθούμε. Είχαμε ορισμένα κοινά, αλλά δεν ήξερε από κοντά ο ένας τον άλλον. Καλώς ήρθε λοιπόν στην Ευρώπη. Χαίρομαι που και οι δύο μπορούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας στην Ευρώπη".

Για την σπουδαία απόδοση του Νίκολα Μιλουτίνοφ: "Μην μου λέτε για το αν φύγει ο Μιλουτίνοφ το καλοκαίρι. Έχετε παιδιά; Δεν ρωτάτε ποτέ τον γονιό πως θα νιώσει αν φύγει το παιδί του από την οικογένεια. Οπότε έχετε την απάντηση σας. O Mιλουτίνοφ βρίσκεται αρκετά χρόνια στον Ολυμπιακό, έχει εξελιχθεί και έχει βελτιώσει το παιχνίδι του. Έχει αποκτήσει πλέον εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Εδώ είναι το σπίτι του και η ομάδα του και ελπίζω να συνεχίσει να είναι. Δεν αγχώνομαι για το μέλλον του, έχουμε το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ".

Για την απόδοση του Κώσα Παπανικολάου: "Ο Παπαπανικολάου είναι βαρόμετρο για εμάς. Ενέπνευσε την ομάδα μας για να φτάσει στη νίκη. Έδωσε το σύνθημα-νίκης. Ο Παπανικολάου έκανε μία γεμάτη εμφάνιση, έκανε σπουδαίο ματς και πάντα δίνει τον τόνο για την ενέργεια που θα βγάλει η ομάδα στο παρκέ'.