Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-65: Κριτική παικτών: Αξεπέραστος ο «Μίλου»

Σε μια τόσο μοναδική παράσταση από μια ομάδα δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει έναν παίκτη, όμως ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε έναν Μιλουτίνοφ να τον πιεις στο ποτήρι.

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός  79-65: Κριτική παικτών: Αξεπέραστος ο «Μίλου»

Ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε τα πάντα στο παρκέ, σε τέτοιο βαθμό που εκνεύρισε αρκετά τους αντιπάλους του με τις επιδόσεις του και ανάγκασε τους Καλάθη και Παππά να του κάνουν σκληρά φάουλ μπας και βάλει ένα φρένο.

Από κοντά του σε απόδοση οι Στρέλνιεκς και Πρίντεζης οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα ιδέσθαι στον αγώνα και έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, περιόρισαν αισθητά τα επιθετικά ατού των «πρασίνων» και δεν άφησαν κανένα περιθώρθιο στους αντιπάλους τους να πιστέψουν στη νίκη.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού:

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

Ουσιαστικό παιχνίδι από τον Αμερικάνο γκαρντ. Ο Γκος ήταν αρκετά επιθετικός στα play του τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα και βοήθησε αρκετά τον Ολυμπιακό.

Βασίλης Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε όσο συνηθίζει, δεν σκόραρε με την ευκολία που το κάνει στα περισσότερα παιχνίδια και δεν έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη. Ακόμα και έτσι όμως, του ανήκει το highlight της βραδιάς, αφού το τρίποντό του στο πρόσωπο του Αντετοκούνμπο και το φάουλ που κέρδισε, θα είναι σίγουρα στις καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον εμπιστεύθηκε και τον ξεκίνησε στον αγώνα και ο Βαγγέλης τον δικαίωσε απόλυτα, αφού έκανε εξαιρετικό ματς αμυντικά, ενώ και στην επίθεση ηρεμούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το καλύτερό του φετινό παιχνίδι με διαφορά.

Γιάνις Στρέλνιεκς

Μαζί με τον Μιλουτίνοφ ήταν οι δύο παίκτες που κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ. Ο Στρέλνιεκς έκανε ένα από τα πλέον απολαυστικά του παιχνίδια στο λιμάνι και ήταν από αυτούς που «σκότωσαν» τον Παναθηναϊκό.

Κώστας Παπανικολάου

Δυναμικός, με πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του, δηλαδή απλά ο Παπανικολάου που έχουν αγαπήσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν θετικότατος και μετέδωσε το πάθος του σε όλη την ομάδα.

Άξελ Τουπάν

Δεν έκανε πολλά πράγματα για να φανεί όμως ήταν αρκετά ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Ο Τουπάν πρόσφερε πολύτιμες λύσεις και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στη νίκη του Ολυμπιακού.

Γιάνις Τίμα

Δεν αγωνίστηκε

Γιώργος Πρίντεζης

Για μια ακόμα φορά ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας. Από την πρώτη περίοδο έδινε βοήθειες επιθετικά, ενώ μαζί με τον Μιλουτίνοφ εξελίχθηκαν σε απόλυτοι κυρίαρχοι των αιθέρων.

Σάσα Βεζένκοφ

Ήταν αρκετά καλός όσο αγωνίστηκε, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Βεζένκοφ έκανε όσα του ζήτησε ο Μπλατ και βοήθησε αρκετά την ομάδα του.

Ζακ Λεντέι

Μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου είχε αγωνιστεί κάτι περισσότερο από ένα λεπτό χωρίς να δείξει κάτι σπουδαίο. Ο Λεντέι δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα» όμως δεν ήταν αρνητικός. Απλά στη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Μιλουτίνοφ ήταν αναντικατάστατος και ο Αμερικάνος δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Γιώργος Μπόγρης

Αγωνίστηκε 3.40'' και για μια ακόμα φορά έκανε ακριβώς ότι του ζήτησε ο κόουτς Μπλατ. Ο Μπόγρης κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί α μην ξεχώρισε, ήταν όμως και πάλι ένας πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ότι και να πει κανείς για τον Σέρβο είναι λίγο. Σε ένα ακόμα ματς ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέσα στα καλάθια. Ο Νίκολα φέτος κάνει την καλύτερή του χρονιά από την ημέρα που πήγε στον Ολυμπιακό και συνήθως παίζει δίχως αντίπαλο. Το ίδιο συνέβη και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού ο Μιλουτίνοφ έδωσε μια ακόμα μοναδική παράσταση και απέδειξε ότι στην καλή του μέρα δεν μπορεί κανείς να τον κοντράρει.