Σερέλης: «Μπορεί ο Ολυμπιακός να μπει στη τετράδα»

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στο "ΦΩΣ" για τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν και αναφέρθηκε στο ερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θα είναι σημαντικός ο τομέας των ριμπάουντ. 

Σερέλης: «Μπορεί ο Ολυμπιακός να μπει στη τετράδα»

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, αναφέρθηκε στο "ΦΩΣ" τόσο στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και στο ερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη.

-Ποια είναι η άποψη σας για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

«O Oλυμπιακός έχει περάσει σε μία νέα εποχή, σε εκείνη του Ντέιβιντ Μπλατ. Υπάρχουν διαφορές στο παιχνίδι του σε σχέση με πέρσι. Έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση, παίζει ξεκάθαρα περισσότερο γρήγορα, ψάχνει το καλάθι στον αιφνιδιασμό και έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Δεν είναι στατικός, έχει περισσότερη κίνηση και η μπάλα περνάει από περισσότερα χέρια. Παραμένει δυνατός στα ριμπάουντ, καθώς είναι πρώτος στην Ευρώπη, ενώ έχει διατηρήσει και την σκληράδα του στην άμυνα. Τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα όταν υπάρχουν σε μία ομάδα αλλαγές. Θέλει χρόνο ο Ολυμπιακός, αλλά το 9-6 που έχει σαν ρεκόρ στον πρώτο γύρο δεν είναι απογοητευτικό. Παραμένει σε τροχιά τετράδας».

-Η άποψη σας για την εξέλιξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ;

«Έχει ωριμάσει το παιχνίδι του Μιλουτίνοφ. Αξιοποιεί καλύτερα το κορμί του σε άμυνα και επίθεση. Έχει εξελίξει τον τρόπο που λειτουργεί στο να βάλει την μπάλα στο καλάθι, έχει αποκτήσει καλή επαφή και γίνεται κυρίαρχος στα ριμπάουντ. Κάνει την καλύτερη του σεζόν φέτος, είναι εντυπωσιακός».

-Μπορεί να μπει μέσα στην τετράδα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός;

«Ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να μπει στη τετράδα. Άλλωστε, ισοβαθμεί αυτή την στιγμή με την Εφές στην τέταρτη θέση. Νομίζω και το πρόγραμμα του στη συνέχεια είναι κάπως πιο ευνοϊκό για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Έχει την ποιότητα, το βάθος στον πάγκο, τον προπονητή, τους παίκτες, αλλά και την εμπειρία ώστε να τα καταφέρει. Είναι πιο δύσκολη η φετινή Ευρωλίγκα. Βλέπετε πως αρκετές ομάδες χάνουν και κερδίζουν εκεί που δεν το περιμένεις. Όποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια θα πάρει αυτό που της αξίζει στο τέλος».

-Πως βλέπετε τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Αλλάζουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Νέος προπονητής, διαφορετική φιλοσοφία, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα πλέον έχει αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία. Κάποιοι παίκτες λειτουργούν περισσότερο απελευθερωμένα. Νομίζω θα βγάλει μεγαλύτερη σκληράδα στην άμυνα ο Παναθηναϊκός και θα εμπιστευτεί περισσότερο το ένστικτο των παικτών του για να βγάλουν το ταλέντο τους».

-Που πιστεύετε πως θα κριθεί το ντέρμπι που έρχεται ανάμεσα στους δύο "αιώνιους";

«Θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα ριμπάουντ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Νομίζω πως όποιος ελέγξει τα ριμπάουντ, θα έχει και προβάδισμα για τη νίκη στο ΣΕΦ. Έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι, αλλά και ο Παναθηναϊκός πιστεύω θα παρουσιαστεί διψασμένος. Δίνω μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, όποιος περιορίσει τα λάθη του, θα έχει και αβαντάζ στο να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός κάνει πολλά, ο Παναθηναϊκός είναι κάπως πιο προσεκτικός σε αυτόν τον τομέα. Όποιος αναλωθεί σε αρκετά λάθη, θα χάσει έδαφος στην εξέλιξη του ματς. Να σημειώσουμε και τις βολές. Πάντα παίζουν ρόλο στην πορεία ενός παιχνιδιού».