Έντονη δυσαρέσκεια του Βελιγραδίου προς τη Euroleague για το Final Four του 2026
Το Βελιγράδι υποστηρίζει ότι δεν μεταφέρθηκε με ακρίβεια στους μετόχους της Euroleague η τελική βελτιωμένη πρόταση για το Final Four του 2026.

Την Τετάρτη (10/9) θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων της Euroleague, όπου μέσω ψηφοφορίας θα γνωστοποιηθεί αν το Final Four του 2026 θα καταλήξει στην Αθήνα ή το Βελιγράδι.
Το Βελιγράδι εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του απέναντι στη διοργανώτρια αρχή και κυρίως στον CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας. Κατήγγειλε ότι δεν μεταφέρθηκε με ακρίβεια στους μετόχους η τελική βελτιωμένη πρότασή της.
Ο Ολυμπιακός τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία
Μάλιστα, έστειλε και σχετική επιστολή και είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να αναβληθεί εκ νέου η συνεδρίαση.
Ένα μέρος της επιστολής αναφέρει τα εξής:
«Αφού λάβαμε την παρουσίαση που δόθηκε στους συλλόγους μέσω email, μείναμε κάπως έκπληκτοι, καθώς δεν περιλάμβανε ακριβή δεδομένα και στοιχεία από την επίσημη προσφορά μας, μαζί με εξηγήσεις που μας είναι άγνωστες. Για χάρη της διαφάνειας στη διαδικασία αυτή, σας αποστέλλουμε, μαζί με αυτήν την επιστολή και το email, την επίσημη παρουσίαση και προσφορά του Βελιγραδίου και της Σερβίας, καθώς και την έκδοση που έχετε ήδη λάβει από τη διοίκηση της EuroLeague.
Ο μοναδικός μας στόχος είναι η πλήρης διαφάνεια και τα ίσα δικαιώματα ώστε να παραμείνουμε δίκαιος ανταγωνιστής στη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Final Four. Πιστεύουμε ότι έχουμε κερδίσει αυτό το δικαίωμα μέσα από τη δουλειά μας, τη συμπεριφορά μας, τον επαγγελματισμό μας και τη δυνατή συνεργασία μας. Αν, μετά την αξιολόγηση όλων των πληροφοριών και των προσφορών που έχουμε καταθέσει, η απόφαση είναι να απονεμηθεί το Final Four σε άλλη πόλη, θα απευθύνουμε με σεβασμό τα συγχαρητήριά μας στον νικητή».