Ο ΠΑΟ στη Euroleague: Προβληματικός, προβλέψιμος και... 11ος

Ευρισκόμενος στην 11η θέση με ρεκόρ 7-8, ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο πρώτο μισό της φετινής Euroleague. Το fosonline.gr παρουσιάζει τον «έλεγχο» των «πρασίνων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο ΠΑΟ στη Euroleague: Προβληματικός, προβλέψιμος και... 11ος

Μάλλον απογοητευτική θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 11η θέση της βαθμολογίας έχοντας 7 νίκες και 8 ήττες παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα άθλιο μπάσκετ, ειδικά εκτός έδρας.

Κι όμως οι «οιωνοί» ήταν καλοί, καθώς η κληρωτίδα αυτή τη φορά τους είχε κάνει το… χατίρι μια και ξεκινούσαν με ένα θεωρητικά τουλάχιστον εύκολο πρόγραμμα. Ομάδες με τους ίδιους ή μικρότερους στόχους στο ΟΑΚΑ και βατοί αντίπαλοι μακριά από αυτό. Μακάμπι (εντός), Μπάγερν (εκτός), Γκραν Κανάρια, Ζαλγκίρις (εντός), Μπουντούτσνοστ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Εφές (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός) ήταν ένα πρόγραμμα- λουκούμι. Υπό κανονικές συνθήκες όμως, διότι ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ εβδομάδα με εβδομάδα παρουσιαζόταν ολοένα και χειρότερος.

Στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν αποκαρδιωτικός. Οι «πράσινοι» ακολουθούσαν στο σκορ από την αρχή σχεδόν σε όλα τα ματς, έπαιζαν άθλια, γίνονταν «εύκολη λεία» από τους αντιπάλους και έμενε το ΟΑΚΑ ως καταφύγιο για να τους βρει λύσεις. Όμως ούτε κι αυτό αρκούσε από ένα σημείο και μετά.

Το πρόγραμμα όπως είναι λογικό άρχισε να δυσκολεύει και ο Παναθηναϊκός να «καταρρέει». Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Χίμκι, Αρμάνι Μιλάνο είχαν εύκολα βράδια με τον Πασκουάλ και τους παίκτες του, οι οποίοι συνέχιζαν να «βουλιάζουν».

Στο παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ΟΑΚΑ με τα χίλια ζόρια, κι αφού ο Θανάσης Γιαννακόπουλος όρμησε στον πάγκο καθυβρίζοντας τον Πασκουάλ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε χαθεί και είχε έρθει το χάος, ενώ λίγες ημέρες αργότερα στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ ελήφθησαν οι αποφάσεις.

Τέλος ο Πασκουάλ και ενεργοποίηση της συμφωνίας με τον Ρικ Πιτίνο. Η νίκη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ κράτησε το «τριφύλλι» μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στα πλέι οφ, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς και δύσβατος δρόμος. Κι αυτό διότι στον α’ γύρο είχε 9 εντός έδρας παιχνίδια στα 15 και στη συνέχεια έχει 9 μακριά από το ΟΑΚΑ...