Ήττα που δεν χωνεύεται...

Ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε την χαλαρότητα των ημερών κόντρα στο Περιστέρι, αλλά την... πάτησε απέναντι στη Νταρουσάφακα. Το 9-6 είναι το χειρότερο ρεκόρ του στον πρώτο γύρο την τελευταία τριετία. 

Ήττα που δεν χωνεύεται...

Το έδειξε με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός, το φανέρωσε και απέναντι στη Νταρουσάφακα, πως στην ομάδα υπάρχει μία χαλαρότητα το τελευταίο διάστημα. Μία έλλειψη ενέργειας, συγκέντρωσης και ενδεχομένως και διάθεσης. Ίσως είναι ο υπέρμετρος ενθουσιασμός από τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα, ίσως το κλίμα των ημερών, ίσως η υποτίμηση του αντιπάλου, αλλά το θέμα είναι πως τόσο κόντρα στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και απέναντι στους Τούρκους, οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο -19 και αναγκάστηκαν να κυνηγούν τον αντίπαλο τους στο σκορ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Και αν στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες, στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω κόντρα στο Περιστέρι και να φτάσουν στη νίκη, αυτή την φορά στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης. Εύστοχο το σχόλιο του Γιάνις Στρέλνιεκς: "Ίσως έπρεπε να χάσουμε, για να μάθουμε". Και οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να διδαχτούν από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα και κυρίως να... συνέλθουν. Απέναντι στη Νταρουσάφακα υπήρχε η αίσθηση τύπου "άντε να κάνουμε την δουλειά μας να τελειώνουμε", αλλά στην EuroLeague απαγορεύεται να υποτιμάς τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Το έδειξαν οι Τούρκοι με το σκορ της πρώτης περιόδου (24-12), αλλά και με το +19 στο 25. Και μετά... τρεχάτε ποδαράκια μου.

Δεν χωνεύεται εύκολα αυτή η ήττα. Ο Ολυμπιακός έχασε από την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία μετρούσε 12 σερί αρνητικά αποτελέσματα! Είναι γκέλα εκτός προγράμματος, καθώς οι περισσότερες ομάδες αναμένεται να περάσουν... αέρα από την έδρα της Νταρουσάφακα.

Αυτή η ομάδα, πάντως, κάνει ορισμένες φορές τα εύκολα-δύσκολα. Κερδίζει τις Ρεάλ και Εφές στο ΣΕΦ, κατακτά πανάξια διπλά σε Βαρκελώνη (Μπαρτσελόνα), Μόναχο (Μπάγερν), Βιτόρια (Μπασκόνια) και Μόσχα (Χίμκι), και χάνει στην Κωνσταντινούπολη από την Νταρουσάφακα που είναι ουραγός στη κατάταξη, όπως ηττήθηκε και από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, η οποία μετρούσε αδυναμίες στην έδρα της.

Στο πρόγραμμα η νίκη επί της Νταρουσάφακα θεωρούταν... δεδομένη! Έλα όμως που ήρθε η ήττα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στην EuroLeague (με το νέο σύστημα διεξαγωγής) με το χειρότερο ρεκόρ του, έχοντας 9-6. Πέρσι (2017-2018) είχε 11-4 και πρόπερσι (2016-2017) 10-5.