Ο απολογισμός του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της EuroLeague

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με σκορ 9 νίκες και 6 ήττες.

Ο απολογισμός του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της EuroLeague

Με ήττα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της φετινής EuroLeague ο Ολυμπιακός καθώς έχασε από την Νταρουσάφακα στην Τουρκία με 79-75. Οι Πειραιώτες μένοντας μακριά από τον καλό τους εαυτό γνώρισαν μοιραία μία ήττα εκτός προγράμματος.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν βρήκε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να παίρνει δύο πολύτιμα διπλά στην έδρα της Εφές και της Μπασκόνια. Η ήττα από την Αρμάνι στο ΣΕΦ πλήγωσε τον εγωισμό των «ερυθρόλευκων» που απάντησαν με νίκη απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι τρεις συνεχόμενες ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε ξεκίνησαν την «μουρμούρα» στις τάξεις του συλλόγου, με τους παίκτες του Μπλατ να απαντούν με ένα σερί 3-0 απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπουντούσνοστ. Η ήττα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις έδειξε τις χτυπητές αδυναμίες που έχει η ομάδα στην περιφέρεια.

Οι νίκες όμως κόντρα σε Αναντολού Εφές, Μπαρτσελόνα και Γκραν Κανάρια επανέφεραν την ηρεμία στο λιμάνι με το κοντέρ να γράφει 9 νίκες και 6 ήττες σε 15 αγώνες. Να σημειωθεί πως το φετινό ρεκόρ αποτελεί το χειρότερο για τους «ερυθρόλευκους» στο νέο σύστημα της EuroLeague.

Το τέλος του πρώτου γύρου μπορεί να βρίσκει τον Ολυμπιακό στην πέμπτη θέση και εκτός της πρώτης τετράδας αλλά αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια των Πειραιωτών που από το ξεκίνημα της χρονιάς έχουν αλλάξει φιλοσοφία με την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στο πάγκο της ομάδας.

Η τετράδα παραμένει ανοιχτή για τον Ολυμπιακό που πρέπει να αντιδράσει αρχής γενομένης από τον αγώνα στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: