«Κλείδωσε» την τετράδα αφού καρδιοχτύπησε...

Ο Ολυμπιακός έκανε ντέρμπι το ματς κόντρα στην Εφές, αφού αν και εμφανίστηκε ανώτερος από τους Τούρκους τους έδωσε δικαιώματα να ελπίζουν για το διπλό, όμως τελικά κέρδισε με 89-82 και πήρε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs. 

«Κλείδωσε» την τετράδα αφού καρδιοχτύπησε...

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τις καλύτερες περγαμηνές όμως τελικά «καρδιοχτύπησε» τους φίλους του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Εφές με σκορ 89-82 και «κλείδωσαν» μια θέση στην πρώτη τετράδα της regular season της Eurtoleague.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασε δύο πρόσωπα στον αγώνα, ένα καλό στην πρώτη και την τρίτη περίοδο κι ένα πιο… χαλαρό που επέτρεψε στην ομάδα της Τουρκίας να πάρει θάρρος και να απειλήσει με ήττα τους Πειραιώτες.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν ο Μιλουτίνοφ, ο Παπαπέτρου και ο Σπανούλης που όποτε πατούσε στο παρκέ ενέπνεε σιγουριά τους συμπαίκτες του και κατάφερναν να απομακρύνονται στο σκορ. Ο αρχηγός μάλιστα με δικό του τρίποντο στο τελευταίο λεπτό έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, χαρίζοντας μια βαθιά ανάσα ανακούφισης στον κόσμο που ήταν στο ΣΕΦ.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε ονειρικά για τους παίκτες του Γιάννη Σφραιρόπουλου που έχοντας τον Βασίλη Σπανούλη σε καλή μέρα έβλεπαν τον αρχηγό τους να σκοράρει και να τροφοδοτεί τον Μιλουτίνοφ συνεχώς. Από την πλευρά της η Εφές ήταν λίγο εκτός τόπου και χρόνου στα πρώτα λεπτά, όμως σύντομα βρήκε σύνδεση με το καλάθι κι έδειχνε να συνέρχεται.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν εκ νέου τον ρυθμό τους, έπαιξαν πολύ «μεστά» στην άμυνα κι έτσι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με double score (30-15).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν «διπρόσωπο» για τον Ολυμπιακό. Με τον Στρέλνιεκς να αναλαμβάνει δράση στο σκοράρισμα, η Εφές έβλεπε τους Πειραιώτες να συντηρούν τη διαφορά σε επίπεδα 12-13 πόντων, όμως ο Στίματς με δικά του καλάθια έδωσε το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να πιστέψουν στη νίκη. Μετά τα μέσα της περιόδου η Εφές ανέβασε την επιθετική της απόδοση και κατάφερε να ξαναμπεί «γερά» στο ματς σε ένα «κενό διάστημα» των γηπεδούχων προς το τέλος του ημιχρόνου όταν μείωσε σε 45-40 (28'). Τελικά, το πρώτο μέρος βρήκε τους Πειραιώτες να κερδίζουν με 49-42 έχοντας ως κορυφαίους του Μιλουτίνοφ και Σπανούλη.

Στην τρίτη περίοδο και συγκεκριμένα στα πρώτα της λεπτά η Εφές ήταν ουσιαστική και μπόρεσε να φέρει τη διαφορά στο καλάθι, όμως μετά το 23' ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά σημάδια ζωής και γρήγορα επανέφερε την τάξη, αφού με καλάθια των Παπαπέτρου, Σπανούλη και Μιλουτίνοφ πήγε το σκορ στο 69-53, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε τελικά στο +13 (70-57).

Όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διάθεση για... θρίλερ κι έτσι εμφανίστηκαν χαλαροί στο ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, με αποτέλεσμα η Εφές να «τρέξει» επί μέρους σκορ 11-2 και να μειώσει σε 72-68. Κάπου εκεί η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε να παίξει τη γνωστή σκληρή της άμυνα και να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Παπαπέτρου και Σπανούλης ανέλαβαν ρόλο εκτελεστών, η Εφές δεν μπόρεσε να απειλεί μέχρι το τέλος και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 89-82 που του εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη τετράδα και το εισιτήριο για τα playoffs με πλεονέκτημα έδρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 2, Παπαπέτρου 17 (6/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (6/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 λάθη), Μιλουτίνοφ 20 (8/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 7 (1), Τιλί 6 (2), Πρίντεζης 11 (8 ριμπάουντ), Μάντζαρης 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρόμπερτς 4 (4/4 βολές), Τόμπσον.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): ΜακΚάλουμ 6 (3/13 σουτ, 4 ασίστ), Μπαλμπάι, Μπράουν 10 (1), Μπατούκ, Ντεμίρ, Μότουμ 7 (1), Ουίμς 14, Στίματς 10, Μουσταφά, Ντάγκλας 5, Ντάνστον 10, Σιμόν 18 (3/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 9/9 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-42, 70-57, 89-82