O Άι Βασίλης του Πειραιά, πέταξε ... λευκή πετσέτα!

Ο Ολυμπιακός που έχει βάλει πλώρη για την 4άδα, η... απάντηση για την λευκή πετσέτα και ο "Άι Βασίλης" του Πειραιά. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος

O Άι  Βασίλης του Πειραιά, πέταξε ... λευκή πετσέτα!

Δεύτερη σερί «διαβολοβδομάδα» που ο Ολυμπιακός βγαίνει αλώβητος, αλλά και νικητής. Μετά το «δύο στα δύο» κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης, οι Πειραιώτες νίκησαν μέσα σε λίγες μέρες τόσο την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, όσο και την Γκραν Κανάρια, δείχνοντας αξιοζήλευτη συνέπεια στην πρόκληση των δύο σερί παιχνιδιών μέσα σε λίγες μέρες. Δείχνει της δυναμικής, της ποιότητας, αλλά και του χαρακτήρα που έχουν «χτίσει» οι Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια. Πλέον, βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης, έχουν αρχίζει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες και έχουν βάλει πλώρη για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γκραν Κανάρια γνώρισε στο τέλος δικαιολογημένα την αποθέωση από το φίλαθλο κοινό. Όχι μόνο για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως γιατί συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του. Οι φίλαθλοι αποχώρησαν από το ΣΕΦ όντας χορτασμένοι. Ωραίο και θελκτικό μπάσκετ. Γρήγορος ρυθμός, επιθετικό μπάσκετ που άγγιξε τους 99 πόντους και πλουραλισμός στο σκοράρισμα, έχοντας έξι παίκτες (Γκος, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, ΛεΝτέι, Σπανούλης) με διψήφιο αριθμό πόντων. Ομαδικό μπάσκετ, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, μοιράζοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 29 ασίστ (με τις 17 στο πρώτο μέρος), διαθέτοντας παράλληλα και εντυπωσιακή ευστοχία από την περιφέρεια (11/23-47.8%). Ονειρική εμφάνιση σύμωνα με τα «θέλω» του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο... Άι Βασίλης του Πειραιά, συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα τα δώρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα, παραμένοντας στα 36 του σε τρομερή κατάσταση. Αγωνιστικά, σωματικά και πνευματικά. Ερχόμενος πλέον κυρίως από τον πάγκο, ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε για ακόμη μία φορά τεράστια ώθηση στον Ολυμπιακό, τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Ρεσιτάλ! Δίχως πλέον να αγωνίζεται (τουλάχιστον ακόμη) για 30+ λεπτά, σε 21 λεπτά συμμετοχής διατήρησε την φρεσκάδα του σημειώνοντας 21 πόντους, όντας εντυπωσιακά εύστοχος. Μέτρησε 3/4 δίποντα, 3/3 βολές και 4/5 τρίποντα, έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια. Απλά, απολαυστικός! Είναι αξιοζήλευτη η συνέπεια, η διάρκεια, αλλά και το κίνητρο που έχει ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί με τους Πειραιώτες. Είναι ο πρώτος πασέρ της διοργάνωσης και θέλει ακόμη περίπου 250 πόντους ώστε να ανέβει και στην κορυφή των σκόρερ, ξεπερνώντας τον Κάρλος Ναβάρο. Ο θρύλος του Θρύλου!

Βιάστηκαν στον Παναθηναϊκό να υποτιμήσουν, να υποβαθμίσουν και να προσβάλουν την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού. Ακούστηκαν σχόλια περί χαμηλής δυναμικής, αλλά και ατάκες για... λευκή πετσέτα. Λίγες εβδομάδες μετά, οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 4η θέση της EuroLeague και το "τριφύλλι" είναι στην 10η, αδυνατώντας να κερδίσει εκτός έδρας, μετρώντας μόλις μία νίκη σε έξι αναμετρήσεις μακριά από το ΟΑΚΑ. Και όλα αυτά σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους" που εκτός ΣΕΦ αριθμούν 4 νίκες και μόλις 2 ήτες. Η μόνη λευκή πετσέτα, λοιπόν, που έχουν πετάξει φέτος οι "κόκκινοι", είναι εκείνη που έριξε πάνω του ο Βασίλης Σπανούλης στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, άλλοι άλλαξαν προπονητή, ρίχνουν πρόστιμα και θέλουν να διώξουν παίκτες. Πλέον, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται το ποιος έχει το πρόβλημα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο Μ Α Δ Α ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spanoulis Vassilis (@vassilis7span) στις