Ολυμπιακός: Ο Μπλατ επικαλέστηκε τον Αϊνστάιν ενόψει του αγώνα με την Γκραν Κανάρια

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού ώστε να έρθει στο ΣΕΦ ενόψει Γκραν Κανάρια, ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη.

Ολυμπιακός: Ο Μπλατ επικαλέστηκε τον Αϊνστάιν ενόψει του αγώνα με την Γκραν Κανάρια

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (20/12) το βράδυ (21:00) την Γκραν Κανάρια και ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε τα εξής ενόψει της αναμέτρησης: «Eίναι δεύτερο μας μέσα σε αυτή την διπλή εβδομάδα. Πάντα έχει μία ξεχωριστή δυναμική και για τις δύο ομάδες. Ελπίζω οι φίλαθλοι μας να έρθουν στο ΣΕΦ και να μας στηρίξουν, όπως περίφημα έπραξαν στο περασμένο παιχνίδι στην έδρα μας κόντρα στην Εφές. Δημιούργησαν μία τρομερή ατμόσφαιρα που χαίρεσαι και απολαμβάνεις να παίζεις. Ο βασικός λόγος που κερδίσαμε την Εφές ήταν ο κόσμος, οπότε τον περιμένουμε να έρθει στο ΣΕΦ».

Έχουμε αναλύσει το παιχνίδι της Γκραν Κανάρια, είναι μία ομάδα με ποιότητα και έχει ήδη κερδίσει 5 ματς στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να παίξουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου για να τα καταφέρουμε. Έχουμε αναγνωρίσει όλοι μας το πόσο καλή ομάδα είναι η Γκραν Κανάρια».

Για την κατάσταση του Γιώργου Πρίντεζη: «Όπως και θα είδατε στο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ένιωσε έναν μυικό σπασμό στη μέση. Δεν ξέραμε το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του, τον κρατήσαμε στον πάγκο για να τον προστατέψουμε, αλλά προς το τέλος του παιχνιδιού ένιωσε καλύτερα και ήθελε να παίξει. Ήθελε να βοηθήσει έστω με την εμπειρία του στο παρκέ, παρά το πρόβλημα του. Τον χρησιμοποιήσαμε, λοιπόν, και τα κατάφερε, καθώς ήταν σημαντικός για εμάς προς το τέλος του ματς, σε ορισμένες καθοριστικές στιγμές. Πιστεύω πως θα είναι έτοιμος για το ματς με τη Γκραν Κανάρια».

Για το γεγονός πως ορισμένοι θεωρούν πως η Γκραν Κανάρια δεν είναι ισχυρός αντίπαλος: «Όπως σας ανέφερα, η Γκραν Κανάρια κέρδισε πέντε παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα και αυτό δείχνει τη δυναμική της. Δεν πρόκειται για μία εύκολη διοργάνωση και αυτό το ξέρουμε όλοι. Άπαντες στην ομάδα μας, τόσο οι παίκτες, όσο και το σταφ, το γνωρίζουν αυτό. Όποιος νομίζει πως το ματς με την Γκραν Κανάρια είναι εύκολο, έχω να πω το εξής. Ένα μότο που είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Υπάρχουν δύο πράγματα στον κόσμο τα οποία είναι απέραντα. Η ηλιθιότητα και το σύμπαν. Για το σύμπαν, πάντως, δεν είμαι και σίγουρος».

Για την χειραψία που έκανε με τον Γιώργο Μπόγρη, δίνοντας του τα εύσημα, δήλωσε πως: «Κοιτάξτε, δεν προσπαθώ να περάσω κάποιο μήνυμα με αυτή τη κίνηση. Έκανα αυτό το high-five με τον Μπόγρη, γιατί απλά έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Απλά εκφράζω ελεύθερα τα συναισθήματα μου. Έχω παίκτες που πονάνε και νοιάζονται την ομάδα τους. Είναι επαγγελματίες, βετεράνοι και προσπαθούν να δίνουν καθημερινά πάντα αυτό που μπορούν. Έτσι είναι το dna της ομάδας, ο καθένας βοηθάει όποτε του δοθεί η ευκαιρία».