Τιτανομαχία μεταξύ Μιλουτίνοφ και Τόμιτς

Νίκολα Μιλουτίνοφ και Άντε Τόμιτς είναι οι κορυφαίοι παίκτες φέτος από Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα και άπαντες αναμένουν με ενδιαφέρον την τιτανομαχία στη θέση "5". 

Τιτανομαχία μεταξύ Μιλουτίνοφ και Τόμιτς

Ο Άντε Τόμιτς πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος και μέχρι στιγμής παρουσιάζεται ως ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα. Ο Κροάτης σέντερ έχει μέσο όρο 11.8 πόντους (60% στα δίποντα), 4.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ, σε περίπου 22 λεπτά συμμετοχής. Ξεκίνησε την σεζόν με έξι σερί παιχνίδια στα οποία σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει κάπως πέσει η απόδοση του.

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον η μονομαχία του απέναντι στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Το βασικό "πεντάρι" του Ολυμπιακού πραγματοποιεί φέτος την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποτελεί τον καλύτερο παίκτη των "ερυθρολεύκων" φέτος στην Ευρώπη, αλλά και έναν εκ των κορυφαίων στην EuroLeague. Φέτος, παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, παίρνει πρωτοβουλίες και αξιοποιεί το κορμί του σε άμυνα και επίθεση, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να του έχει δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχει δουλέψει πάνω στο κομμάτι της ταχύτητας, έχει εξελίξει το παιχνίδι του, συνεννοείται με... κλειστά μάτια με τους κοντούς και έχει βελτιώσει τα τελειώματα του κοντά στο καλάθι (τόσο με πρόσωπο, όσο και όταν παίζει με πλάτη), με αποτέλεσμα να γίνεται κυρίαρχος στους αιθέρες. Σε 12 ματς έχει μέσο όρο 10.1 πόντους με 64.9% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα. Σε όλα αυτά προσθέστε 7.3 (!) ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, σε περίπου 24 λεπτά συμμετοχής. Αν συνεχίσει μέχρι τέλους ανάλογες εμφανίσεις, έχοντας συνέπεια και διάρκεια στην απόδοση του, είναι δεδομένο πως οι Σαν Αντόνιο Σπερς θα θελήσουν να τον πάρουν μαζί τους στο Τέξας.

Είναι δεδομένο πως ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ποντάρει στις δυνατότητες του στη Βαρκελώνη, τόσο ώστε να φθείρει τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, όσο και για να τους περιορίσει με τις δυνατότητες του στην άμυνα, ειδικά στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Πέρα την παρουσία του Άντε Τόμιτς, ο Σέρβος θα έχει να αντιμετωπίσει στη θέση "5" τόσο τον Πιέρ Οριόλα, όσο και τον Κρις Σίνγκλετον που χρησιμοποιείται και στο συγκεκριμένο πόστο.