Πάνγκος: Ο Ολυμπιακός «σημάδεψε» την καριέρα μου

Για το restart που καλούνται να κάνουν οι «Μπλαουγκράνα» αλλά και για τον Ολυμπιακό μίλησε ο Κέβιν Πάνγκος.

Πάνγκος: Ο Ολυμπιακός «σημάδεψε» την καριέρα μου

Η κατηφόρα για την Μπαρτσελόνα μετά την εμφατική νίκη της επί της Ρεάλ στο πρωτάθλημα πριν από τρεις εβδομάδες δεν έχει τελειωμό. Συγκεκριμένα μετά από εκείνο το παιχνίδι μετράει 3 συνεχόμενες ήττες στην Euroleague (Φενέρ,Μπούντουσνοστ,Ρεάλ Μαδρίτης), μία νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Τενερίφη και μία ήττα από την Μάλαγα.

Παραμονές του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, ο Κέβιν Πάνγκος μίλησε για το restart που θέλουν να κάνουν οι Καταλανοί, αλλά και για το highlight της καριέρας του το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα:

Η Μπαρτσελόνα μετράει τέσσερις ήττες στους τελευταίους πέντε αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις ενώ προηγουμένως είχε πέντε συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague. Τι δεν πάει καλά το τελευταίο διάστημα στην ομάδα σου;

«Το σημαντικό είναι να αντιδράσουμε. Στις νίκες η ομάδα έχει ηρεμία... Η Μπαρτσελόνα έχει ταλέντο και παιδιά με καλούς χαρακτήρες που είναι τα βασικά συστατικά για να πετύχουμε. Μέχρι στιγμής δεν παίζουμε σύμφωνα με όσα μπορούμε να δείξουμε, είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κάναμε κάποιες νίκες στις αρχές της χρονιάς όμως η κατάσταση γύρισε ξανά εναντίον μας... Πρέπει να είμαστε δυνατοί, ειδικά στο Palau. Η χρονιά είναι μεγάλη, πρέπει να είμαστε συνεπείς και να βελτιωνόμαστε».


Μπορεί να συγκριθεί η πίεση στην Μπαρτσελόνα με τις απαιτήσεις της Ζάλγκιρις;

«Είναι μια διαφορετική κατάσταση. Μέχρι στιγμής προσπαθώ να απολαμβάνω την παρουσία μου στην Μπαρτσελόνα. Με τη Ζάλγκιρις κάναμε μια πραγματικά σπουδαία χρονιά, ήταν μια ομάδα που έκανε υπερβάσεις και έφτασε στο σημείο να προκριθεί στο Final 4 έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια. Νομίζω ότι έχουμε τα πάντα για να πετύχουμε στην Μπαρτσελόνα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αυτός είναι ο σκοπός μας και πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια».

Η Μπάρτσα έχει ρεκόρ 6-6 ενώ το ρεκόρ της την προηγούμενη διετία με το νέο σύστημα διεξαγωγής στην EuroLeague είναι 23-37. Θα καταφέρει να επιστρέψει στα playoffs;

«Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Είναι το μόνο πράγματα που σκεφτόμαστε, το να προχωράμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Κάποιες φορές θα παίξεις καλά, κάποιες άλλες όχι όμως τα μαζεμένα παιχνίδια και το πιεσμένο πρόγραμμα δεν σου αφήνουν περιθώριο να σκεφτείς, να πανηγυρίσεις ή να προβληματιστείς».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Ολυμπιακό και τι περιμένεις στην αποψινή αναμέτρηση;

«Το να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό είναι πάντα δύσκολο. Είναι μια σκληρή ομάδα, ποιοτική με έμπειρους παίκτες και νέο προπονητή. Μια νέα ομάδα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και έχει πάντα υψηλές προσδοκίες ενώ ο κόουτς Μπλατ αποτελεί σημαντική προσθήκη, είναι ένας έμπειρος προπονητής με σπουδαία φήμη, τον οποίο αντιμετώπισα στο παρελθόν όταν δούλευε στην Νταρουσάφακα. Ένας εξαιρετικός προπονητής τον οποίο σέβομαι πολύ. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με ένταση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όπως κάθε παιχνίδι που ακολουθεί».

Η περσινή πρόκριση στo Final 4 κόντρα στον Ολυμπιακό είναι highlight καριέρας;

«Σίγουρα είναι! Ήταν μια σπουδαία πρόκριση και πραγματικά μεγάλη υπόθεση για τη Ζάλγκιρις. Ήταν κάτι που πιστέψαμε από την αρχή και στο τέλος τα καταφέραμε. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το κλαμπ, τον προπονητή κι εμάς τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί όμως είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας και τα καταφέραμε»