Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (18/12, 21.45, Novasports 1, fosonline.gr) την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και θέλει το διπλό προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά τετράδας.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα...

Η τρίτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague ξεκινάει σήμερα αφού οι ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο μπάσκετ θα δώσουν διπλές αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας 17/12 στην Βαρκελώνη, εκεί όπου θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη κόντρα στους Καταλανούς και να μείνει σε απόσταση... αναπνοής από την Εφές η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με μια νίκη παραπάνω.

Ο Ντέβιντ Μπλατ δήλωσε ότι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αφού η Μπαρτσελόνα είναι σκληρή αντίπαλος: «Ξέρουμε ποια είναι η Μπαρτσελόνα και τι αντιπροσωπεύει. Είναι μία πάρα πολύ σκληρή αντίπαλος, που χρειάζεται τεράστια προσοχή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα, όμως, έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δεν θα σας πω ποιες είναι οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, θα σας πω ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα και έχει μεγάλη επιθετική δύναμη».

Οι Καταλανοί την προηγούμενη αγωνιστική είχαν ηττηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης με 65-92 και απόψε το βράδυ θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες προκειμένου να βελτιώσουν το σερί τους στη διοργάνωση που βρίσκεται στο 6-6.

Ο Ολυμπιακός είναι στο 7-5 και ενδεχόμενη νίκη σήμερα θα του δώσει έξτρα ώθηση στην προσπάθεια που θα κάνει φέτος να τερματίσει σε μια εκ των τεσσάρων θέσεων που δίνουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs της διοργάνωσης.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Οι σημερινές αναμετρήσεις της Euroleague:

Εφές - Μπούντουτσνοστ 19.00

Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19.45

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 21.45

Γκραν Κανάρια - Μπασκόνια 22.30