Οι δηλώσεις για «λευκές πετσέτες» ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήρθε αντιμέτωπος με τα προ μηνός λεγόμενά του γρηγορότερα από ό,τι περίμενε.

Οι δηλώσεις για «λευκές πετσέτες» ποτέ δεν βγαίνουν σε καλό...

«Η εικόνα της ομάδας σήμερα για μια ακόμα φορά ήταν απαράδεκτη. Δεν είναι επιτρεπτό σε αυτό το επίπεδο κάποιος να μην δίνει το 100% στην ομάδα σωματικά και ψυχικά. Όσοι δεν το κάνουν, δεν έχουν θέση στον Παναθηναϊκό». Αυτή είναι η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά την χθεσινοβραδινή, αγχωτική νίκη των «πρασίνων» επί της ουραγού της EuroLeague, Νταρουσάφακα.

Ο ίδιος πριν περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει για τον Ολυμπιακό μετά το «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου οι Πειραιώτες γνώρισαν την δεύτερη τους ήττα από τους «πράσινους» σε διάστημα λίγων ημερών: «Ποιο ντέρμπι; Ντέρμπι το λέτε εσείς. Έχω ξαναπεί από την αρχή της χρονιάς ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει ρίξει λευκή πετσέτα».

Η ζωή έχει τον τρόπο να μας φέρνει αντιμέτωπους με τα λεγόμενά μας. Ειδικά αν αυτά έχουν ειπωθεί ελαφρά τη καρδία και σε πρόωρο στάδιο για συμπεράσματα. Το μεγάλο «φάουλ» βέβαια στην περίπτωση του προέδρου του Παναθηναϊκού έγκειται στο γεγονός ότι δεν εστίασε στη νίκη της ομάδας του, αλλά κοίταξε να υποτιμήσει τον αντίπαλό του με δείγμα μονάχα δύο παιχνίδια και ενώ η σεζόν βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.

Είναι λοιπόν σαφές ότι οι προ μηνός δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για «λευκές πετσέτες», πέραν της καταφανούς πρόθεσης να δυναμιτίσουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα, αποδεικνύονται εν καιρώ άστοχες. Ο Ολυμπιακός, με τα όποια σκαμπανεβάσματα μπορεί να έχει, βγάζει αυτή την στιγμή πολύ καλύτερη νοοτροπία και εικόνα στο παρκέ από αυτόν τον Παναθηναϊκό. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα που έχει ρίξει «λευκή πετσέτα»...

Δεν θα μπούμε σε περαιτέρω σύγκριση, δεν υπάρχει λόγος. Είπαμε, η χρονιά έχει πολύ δρόμο μπροστά της και καλό θα ήταν όλοι μας να κρατήσουμε τα ολιστικά συμπεράσματα για το τέλος. Όλοι μας...