Mπλατ: «Oι οπαδοί μας έδωσαν ώθηση»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές, στάθηκε στη βοήθεια του κόσμου, αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ. 

Mπλατ: «Oι οπαδοί μας έδωσαν ώθηση»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος του αγώνα και τη μεγάλη νίκη επί της Εφές είπε αρχικά: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ήταν ένα πολύ καλό ματς. Ξέραμε πως η Εφές είναι μία εξαιρετική ομάδα και την πρόκληση που είχαμε ώστε να την αντιμετωπίσουμε στο αμυντικό κομμάτι. Κάποιες στιγμές το καταφέραμε, κάποιες όχι. Δεν χάσαμε το πνεύμα μας και την σκληράδα μας. Αυτό μας επέτρεψε να κερδίσουμε. Μου φαίνεται πως οι οπαδοί ήρθαν περίπου στο ημίχρονο, εξαιτίας του καιρού, της ώρας. Πραγματικά μας έδωσαν τεράστια ώθηση, μας σήκωσαν και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό. Αν θέλουμε να συμβεί αυτό, πρέπει και εμείς να παίζουμε καλά και σήμερα παίξαμε».

Σχετικά με τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, τόνισε: «Τα ριμπάουντ δείχνουν προσπάθεια, δείχνουν ισορροπημένα σουτ. Αν είσαι σωστός στην επίθεση και παίρνεις σωστές αποφάσεις, θα έχεις την ευκαιρία να κυνηγήσεις το επιθετικό ριμπάουντ. Έχουμε αθλητικούς και έξυπνους παίκτες για να παλέψουν στο επιθετικό ριμπάουντ και αυτό μας βοήθησε πολύ».

Για τη νίκη σχολίασε: «Κάθε παιχνίδι που κερδίζεις σε βάζει σε καλύτερη θέση για να προκριθείς και σε τοποθετεί πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Θέλουμε να κερδίζουμε παιχνίδι. Είμαστε σε μία μάχη για την πρόκριση, οπότε εμείς μένουμε συγκεντρωμένοι στο να κερδίζουμε τα ματς. Κερδίσαμε μία πολύ καλή ομάδα, η Εφές είναι μία πραγματικά ποιοτική ομάδα. Στο ημίχρονο είδα τους αριθμούς και πραγματικά ένιωσα έκπληξη που δεχτήκαμε 34 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είχαμε μία συγκεκριμένη τακτική. Δεν θέλαμε να κάνουμε λάθη και να μην δώσουμε ελεύθερα σουτ. Αυτό δεν έγινε, γιατί αφήσαμε αρκετές μπάλες που οδήγησαν σε ανοικτά τρίποντα. Στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήμασταν σκληροί, κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν αφήσαμε μπάλες, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτό δεν έγινε σε όλο το ματς, αλλά τουλάχιστον συνέβη σε ένα μέρος του. Η Εφές είναι μία πολύ καλή ομάδα, με ατομική ποιότητα και καλή λειτουργία. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι». Για τον παίκτη κλειδί του ματς είπε «Είχαμε έξι διψήφιους παίκτες και τον Παπανικολάου με 9. Αλλά αν δεις το ματς, ο Τουπάν ήταν το κλειδί. Έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση».