Η κριτική των παικτών: «Εκτελεστής» Αξέλ και «Πύργος» Νίκολα

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη επί της Εφές με 88-81 με τους Τουπάν και Μιλουτίνοφ να είναι οι κορυφαίοι του παρκέ.

Η κριτική των παικτών: «Εκτελεστής» Αξέλ και «Πύργος» Νίκολα

Αν και τα... χρειάστηκε από τους Τούρκους, η ομάδα του Πειραιά σοβαρεύτηκε στην τελευταία περίοδο και κατάφερε τελικά να πάρει μια πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας, ενώ έφτασε την Εφές και σε απόσταση αναπνοής.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών:

Γουίλιαμ Γκος
Ήταν σε μέτρια μέρα εκτελεστικά, όμως στην οργάνωση έπαιξε κι αυτός τον -μικρό- ρόλο του. Ο Γκος μαθαίνει μέρα με τη μέρα πως είναι να αγωνίζεσαι σε κορυφαίο επίπεδο και η ομάδα του Πειραιά μπορεί να ποντάρει πάνω του.

Αξέλ Τουπάν
Καταπληκτικός! Ο Γάλλος ήταν ο κυριότερος παράγοντας της νίκης του Ολυμπιακού επί της Εφές αφού με τους 19 του πόντους και με απίστευτα τρίποντα «σκότωσε» την τουρκική ομάδα. Ο Τουπάν στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει την αντίπαλη άμυνα και αυτό έκανε και σήμερα.

Βασίλης Σπανούλης
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο κορυφαίος γκανρτ στην Ευρώπη. Ξεκίνησε άσχημα, έκανε κάποια λάθη, ο Μπλατ τον άφησε να δει για αρκετή ώρα τον αγώνα από τον πάγκο, όμως όταν οι Τούρκοι έδειχναν ικανοί για το διπλό, μπήκε μέσα στο παρκέ και έκανε αυτό που κάνει χρόνια τώρα. Βγήκε μπροστά και αν και δεν ήταν ο κορυφαίος, ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα για την αντεπίθεση.

Γιάνις Τίμα

Δεν πήρε πολύ χρόν ο συμμετοχής και δεν δικαίωσε τον Μπλατ ούτε για τα 3.49'' που τον χρησιμοποίησε αφού τα στατιστικά του ήταν μηδενικά. Είναι παίκτςη με ups και downs και το ζήτημα είναι να βρει σταθερότητα στις καλές εμφανίσεις.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ήταν ο καλύτερος του παρκέ με διαφορά στο πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια του έκλεψε τη δόξα ο Τουπάν. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για ένα ακόμα παιχνίδι υπήρξε απολαυστικός. Τέλειωσε το παιχνίδι με απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (7/7), έκλεβε μπάλες και γενικά ήταν νικητής στις περισσότερες μονομαχίες του σε άμυνα και επίθεση.

Γιάνις Στρέλνιεκς

Ο Λετυονός υπήρξε καθοριστικός παράγοντας της νίκης για τον Ολυμπιακό. Στην τέταρτη περίοδο όταν η Εφές έδειχνε ότι πάει να κάνει τη ζημιά, νοικοκύρεψε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, πέτυχε κρίσιμα καλάθια και έκανε πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του.

Σάσα Βεζένκοφ

Αγωνίστηκε μόλις 3.38'' και έμεινε στις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου καιρού. Ο Βεζένκοφ θα πρέπει να πάρει τα πάνω του και να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, όπως έκανε στους πρώτους του αγώνες με τα «ερυθρόλευκα».

Γιώργος Πρίντεζης

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικός. Στη συνέχεια χαλάρωσε όπως όλη η ομάδα του Ολυμπιακού, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι είχε κακή απόδοση. Ο Γιώργος Πρίντεζης συνεχίζει να... γράφει χιλιόμετρα με τον έφηβο στο στήθος και να δίνει ότι μπορεί σε κάθε αγώνα. Από τους παίκτες που ξεχώρισαν για το πάθος τους!

Κώστας Παπανικολάου
Σε γενικές γραμμές έκανε καλό παιχνίδι και βοήθησε όπως μπορούσε τον Ολυμπιακό. Σημείωσε 9 πόντους και έβγαλε αρκετό πάθος στην άμυνα. Ο Κώστας σιγά - σιγά ανεβαίνει και όσο περνάει ο καιρός θα βοηθάει ολοένα και περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Αγωνίστηκε μόλις 2.50'' και ήταν και πάλι μέτριος. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει να μην τον εμπιστεύεται και ο Μάντζαρης δείχνει να μην μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση αυτή...

Γιώργος Μπόγρης

Μπήκε για 10 δευτερόλεπτα, έκανε ένα φάουλ και στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο.

Ζακ Λεντέι

Για μια ακόμα φορά ήταν θετικός. Σημείωσε δέκα πόντους και τα στατιστικά του ήταν καλά, ενώ έβγαλε αρκετή ενέργεια και στην άμυνα. Ο κόουτς Μπλατ ήξερε καλά τι έκανε όταν τον έφερνε στο λιμάνι...