Μπλατ: «Να αρπάξουμε την πρόκληση τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε πως η Εφές φέτος παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, στάθηκε στην έφεση που έχει στην επίθεση της και τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει καλή άμυνα. 

Μπλατ: «Να αρπάξουμε την πρόκληση τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (13/12) κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε τα εξής: «Μέχρι στιγμής η Εφές έχει δείξει την ποιότητα που διαθέτει στη φετινή EuroLeague. Έχουν ένα μεγάλο και ταλαντούχο ρόστερ, με καλούς παίκτες. Έχουν βάθος, διαθέτουν έναν πολύ καλό προπονητή και παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ.

Βέβαια, έχουμε και εμείς την δική μας ποιότητα και θα πρέπει να βγάλουμε τα καλά μας στοιχεία στο παρκέ. Ανυπομονώ να παίξουμε ξανά στο ΣΕΦ σε ματς Ευρωλίγκας, μπροστά στον κόσμο μας και ελπίζω με τον ενθουσιασμό που μπορούν να μας δώσουν, να φτάσουμε την απόδοση μας στο υψηλότερο επίπεδο, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Η Εφές έχει μεγάλο ταλέντο στην επίθεση, καθώς έχει ποιοτικούς παίκτες με έφεση στο σκορ. Έχει αρκετές λύσεις για να βάλει την μπάλα στο καλάθι και πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα. Πρέπει να αρπάξουμε την πρόκληση τόσο σαν ομάδα, όσο και ο κάθε παίκτης ατομικά. Πρέπει να αμυνθούμε καλά σαν ομάδα σε αρκετούς τομείς για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν το παιχνίδι κόντρα στην Εφές είναι κομβικό για το πλεονέκτημα έδρας: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε τόσο νωρίς για αυτό. Θέλω να μιλήσω ειλικρινά, οπότε θα πω ότι κάθε νίκη σε φέρνει πιο κοντά στο πλεονέκτημα».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κανέναν τραυματία: «Είναι η πρώτη φορά που σε αγώνα της Euroleague θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας οπότε αυτό είναι κάτι πολύ θετικό και ελπίζω να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας».

Για τα μεταγραφικά: «Είμαστε πάντα σε εγρήγορση και ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στην αγορά. Προς το παρών δεν υπάρχει κάτι νεότερο».