Η κριτική των παικτών: Το ρεκόρ του Πρίντεζη και τα λάθη του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας σε ένα ακόμα ματς που παρουσίασε δύο πρόσωπα.

 

Η κριτική των παικτών: Το ρεκόρ του Πρίντεζη και τα λάθη του Σπανούλη

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστικοί και βρήκαν 30 πόντους πίσω από την γραμμή των 6.75 με έναν εκπληκτικό Γιώργο Πρίντεζη να σέρνει το χορό, όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαι στη νίκη, αφού οι παίκτες του Μπλατ μπλόκαραν επιθετικά και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του αγώνα:

Βασίλης Σπανούλης

Έκανε πέντε λάθη, όμως σε ένα σημείο του αγώνα που όλη η ομάδα φαινόταν ανίκανη να αντιδράσει. Ο Σπανούλης ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα πάνω του και να δείξει αντίδραση στην πίεση των Λιθουανών. Πάντως υπήρχαν στιγμές που ήταν και πάλι απολαυστικός.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Δυστυχώς ο Βαγγέλης στο Κάουνας έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε στην τρίτη περίοδο και όσο ήταν στο παρκέ η Ζαλγκίρις πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στον αγώνα, μετά τα πρώτα λεπτά. Όχι ότι ευθύνεται εκείνος 100%, όμως είχε κακές επιλογές που τελικά στοίχισαν...

Γιώργος Πρίντεζης

Ο Γιώργος στο Κάουνας ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ίσως να χρωστούσε κάτι στους Λιθουανούς αφού η απουσία του στους περσινούς αγώνες των Play offs κόντρα στη Ζαλγκίρις, ήταν ένας εκ των βασικών παραγόντων που ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε στο Final Four του Βελιγραδίου. Σήμερα φρόντισε να ξεπληρώσει το χρέος και το έκανε με τρόπο εμφατικό. Ξεκίνησε τον αγώνα με 4/4 τρίποντα, ενώ όλη τη σεζόν είχε σημειώσει μόλις τρία στην Euroleague. Και γενικά ήταν το σταθερότερο σημείο αναφορά στις επιθέσεις των «ερυθρόλευκων». Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως κι αυτός δεν έγινε αισθητός από τους αντιπάλους του.

Γιώργος Μπόγρης

Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν δυναμικός όμως δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό. Ο Μπόγρης έχει όμως συγκεκριμένο ρόλο φέτος και προσπαθεί σε κάθε αγώνα να φέρεις εις πέρας την αποστολή του. Το ίδιο συνέβη και στο Κάουνας.

Ζακ ΛεΝτέι

Μια ακόμα καλή εμφάνιση για τον Αμερικάνο που παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει ότι καλώς τον εμπιστεύτηκε ο Μπλατ. Ο Λεντέι έβαλε και πάλι πολύτιμους πόντους, ειδικά στην τρίτη περίοδο όταν η επίθεση είχε κολλήσει.

Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος

Δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, όμως δεν ήταν και κακός. Έβγαλε ενέργεια όμως εκτελεστικά δεν πήρε προσπάθειες μέχρι το τελευταίο λεπτό όταν έβαλε τέσσερις πόντους μαζεμένους και ανέβασε τα στατιστικά του. Πάντως ήταν από αυτούς που προσπάθησαν όταν όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει.

Γιάνις Τίμα

Ουσιαστικός ήταν ο Γιάνις Τίμα κόντρα στην Ζαλγκίρις. Ο Λετονός είχε καλές επιλογές στην επίθεση ενώ έπαιξε έξυπνα και στην άμυνα περιορίζοντας τους Λιθουανούς όσο μπορούσε. Δείχνει ότι στην καλή του μέρα είναι υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό.

Σάσα Βεζένκοφ

Δεν αγωνίστηκε ούτε τρία λεπτά κι ήταν μάλλον ο άνθρωπος που τράβηξε λιγότερα τα βλέμματα από τους υπόλοιπους παίκτες που πάτησαν παρκέ.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Καλός στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι δικαίως θεωρείται ένας από τους τοπ σέντερ της διοργάνωσης. Στο δεύτερο μέρος πάντως δεν αγωνίστηκε πολύ και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Κώστας Παπανικολάου

Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος έδειξε το πάθος που τον διακρίνει στις δύο πρώτες περιόδους όμως στο δεύτρερο ημίχρονο παρασύρθηκε κι αυτός από τη γενική μετριότητα της ομάδας.

Βασίλης Τολιόπουλος

Δεν αγωνίστηκε

Γιάνις Στρέλνιεκς

Διπρόσωπος και ο Στρέλνιεκς με καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και σωστές επιλογές και μετριότητα στις δύο τελευταίες περιόδους. Δυστυχώς κι αυτός δεν στάθηκε καλά όταν η μπάλα «έκαιγε».