Προπονήθηκε και επιστρέφει ο Τουπάν με Ζαλγκίρις

Ο Αξέλ Τουπάν προπονήθηκε στο Κάουνας, θα δοκιμάσει και ανήμερα του αγώνα στο χαλάρωμα και όλα δείχνουν πως ο Γάλλος θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση κόντρα στη Ζαλγκίρις. 

Προπονήθηκε και επιστρέφει ο Τουπάν με Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Κάουνας ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (6/12-20:00, Νοvasports 2) κόντρα στη Ζαλγκίρις και στην προπόνηση (στο βοηθητικό γήπεδο των "πρασίνων") έλαβε μέρος κανονικά ο Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος φόργουορντ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στην αριστερή ποδοκνημική και είναι σε θέση να παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του, για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Βέβαια, δεν είναι απόλυτα έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς, καθώς έχει απουσιάσει από τα τρία τελευταία ματς των Πειραιωτών (Μπάγερν, Ρεάλ, Μπούντουτσνοστ) στην EuroLeague. Θα δοκιμάσει τον εαυτό του στο (πρωινό) χαλάρωμα ανήμερα της αναμέτρησης και ακολούθως ο Ντέιβιντ Μπλατ θα αποφασίσει για το αν θα τον συμπεριλάβει στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο αθλητής θα καταφέρει να δώσει ενεργό "παρών" στο παιχνίδι, καθώς οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι με το μέρος του. Όσον αφορά στην παρουσία του φέτος στην διοργάνωση με τον Ολυμπιακό (σε 7 ματς), ο Αξέλ Τουπάν έχει μέσο όρο 6.1 πόντους με 45.5% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (10/22), ενώ προσφέρει 1.6 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ, σε περίπου 14 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ.

Ρίχνοντας μία ματιά στην στατιστική σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, η Ζαλγκίρις υπερτερεί στην επίθεση απέναντι στον Ολυμπιακό (83.3 πόντοι - 80.4), όπως και στον τομέα των ασίστ (19.2-18.9), ενώ σουτάρει καλύτερα τόσο από την περιφέρεια (38.8%-36.5%), όσο και στις βολές (78.9%-70.9%).

Οι Πειραιώτες όμως έχουν το πάνω χέρι στα δίποντα (54.8%-55.9%) και στα ριμπάουντ (34.9-36.1). Παράλληλα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είναι ξεκάθαρα ανώτερη στον ανασταλτικό τομέα, καθώς έχει παθητικό 77.5 πόντους, με τους Λιθουανούς να δέχονται στην άμυνα 83 μέσο όρο σε κάθε ματς.