Μήπως έχουν μπερδευτεί στον Παναθηναϊκό;

Επειδή η «πράσινη» ΚΑΕ προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...

Μήπως έχουν μπερδευτεί στον Παναθηναϊκό;

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για «απόλυτη δικαίωση», «συκοφαντίες» και το καλύτερο από όλα «σκευωρία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός», με αφορμή τη φερόμενη αρχειοθέτηση της «ερυθρόλευκης» καταγγελίας εις βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Έχοντας στη διάθεσή μας, όσα στοιχεία διαθέτουμε μέχρι στιγμής, είναι κάτι παραπάνω από εύλογο να αναρωτηθούμε μήπως στο Παναθηναϊκό έχουν μπερδευτεί;

Τι γνωρίζουμε λοιπόν για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης από το Πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης που σύμφωνα με την ανακοίνωση συνιστά «απόλυτη δικαίωση για τον Παναθηναϊκό»; Ότι η υπόθεση πολύ απλά αρχειοθετήθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων, που μπορεί να θεωρηθεί απαλλαγή από τις κατηγορίες, όχι πάντως και «απόλυτη δικαίωση».

Εντύπωση μας έκανε η αμετροέπεια με την οποία χρησιμοποιήθηκε η λέξη «συκοφαντία» και «ψέματα», ειδικά σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δήλωσε ευθαρσώς ότι η καταγγελία των «ερυθρόλευκων» αποτελεί «σκευωρία» εις βάρος των «πρασίνων». Μόνο που παραλείφθηκε να αναφερθεί το γεγονός ότι η καταγγελία του Ολυμπιακού στη διοργανώτρια αρχή στηρίχθηκε στο φύλλο αγώνα, σε όσα καταγράφηκαν δηλαδή από τους διαιτητές.

Ας σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το φύλλο αγώνα αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο και δεν υποδαυλίζεται από καμία άλλη μαρτυρία και πηγή. Με λίγα λόγια ό,τι γραφτεί στο φύλλο αγώνα εκλαμβάνεται ως γεγονός. Από πού λοιπόν προκύπτει ότι μια καταγγελία βασισμένη σε τέτοιο τεκμήριο αποτελεί «συκοφαντία»; Αυτό μόνο ο συντάκτης της ανακοίνωσης μπορεί να μας το απαντήσει...

Επανερχόμαστε λοιπόν στο αρχικό μας ερώτημα: Μήπως στον Παναθηναϊκό έχουν μπερδευτεί; Μήπως αγνοούν τη σημασία κάποιων λέξεων; Το μόνο σίγουρο είναι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει επικοινωνιακή χρησιμότητα και τίποτα παραπάνω. Είναι καθαρά μία κίνηση εύπεπτου εντυπωσιασμού στη χώρα του «ό,τι δηλώσεις, είσαι». Και το κυριότερο είναι μια προσπάθεια διασκέδασης των κακών εντυπώσεων που προκάλεσε ο ίδιος ο κος Γιαννακόπουλος με τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του στην Ευρωλίγκα. Γι' αυτό ας μην μπερδεύουμε τις λέξεις... Όπου βλέπετε «σκευωρία», «ψέματα», «συκοφαντία», βάλτε «αδυναμία ανάληψης ευθυνών».