Ο Μιλουτίνοφ MVP για τον Ολυμπιακό στο 1/3 της EuroLeague

Το 1/3 της EuroLeague ολοκληρώθηκε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα, έχοντας μέσο όρο 10.2 πόντους και 7.3 ριμπάουντ.

Ο Μιλουτίνοφ MVP για τον Ολυμπιακό στο 1/3 της EuroLeague

Το τονίσαμε από το περασμένο καλοκαίρι πως η φετινή σεζόν είναι χρονιά-στοίχημα για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Τόσο ώστε να αποδείξει πως μπορεί να συγκαταλέγεται μέσα στους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης, όσο και πως έχει θέση στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να συνεχίζουν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πρόοδο του. Διανύοντας, πλέον, την τέταρτη σεζόν του στον Πειραιά, διαθέτει πλέον την εμπειρία αλλά και τις παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, ώστε να πραγματοποιήσει φέτος την δική του αγωνιστική εκτόξευση.

Το 1/3 της σεζόν στην EuroLeague ολοκληρώθηκε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, σύμφωνα και με την στατιστική υπηρεσία, είναι ο MVP του Ολυμπιακού σε αυτό το χρονικό διάστημα. Έχοντας αγωνιστεί και στα 10 παιχνίδια των "ερυθρολεύκων", έχει μέσο όρο 10.2 πόντους (62.1% δίποντα, 73.9% βολές), 7.3 ριμπάουντ (3.1 επιθετικά, 4.2 αμυντικά), 1.6 ασίστ, 1 μπλοκ και 0.6 κλεψίματα, σε 24:07 λεπτά συμμετοχής.

Έχει εξελίξει το παιχνίδι του, έχει βελτιώσει τις κινήσεις κοντά στο καλάθι και πλέον ξέρει να αξιοποιεί περισσότερο έξυπνα το κορμί του παίρνοντας σωστές θέσεις. Παράλληλα, έχει δουλέψει πάνω στην ταχύτητα και συνεχίζει να προσφέρει ασφάλεια στον Ολυμπιακό τόσο στην άμυνα, όσο και στο κομμάτι των ριμπάουντ. Φέτος παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά και με περισσότερο αγωνιστικό θράσος, καθώς στο παρελθόν ήταν κάπως διστακτικός και συγκρατημένος στις κινήσεις του. Πλέον, στη καλή του μέρα γίνεται κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague έχει βαθμό "17.2" και βρίσκεται παράλληλα και στο TOP-10 με τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης, όντας στην 8η θέση. Παράλληλα, είναι και ο κορυφαίος ριμπάουντερ στον θεσμό με τα 7.3 που μαζεύει ανά παιχνίδι.

Κορυφαία του φετινή εμφάνιση, η συγκλονιστική του παρουσία στο "διπλό" επί της Μπασκόνια στη Βιτόρια. Αγωνιζόμενος για 30 λεπτά στο παρκέ, ο Σέρβος σέντερ "σκότωσε" τους Βάσκους με το εντυπωσιακό νταμπλ-νταμπλ που μέτρησε, καθώς σημείωσε 23 πόντους (9/13 δίποντα, 5/6 βολές) και 11 ριμπάουντ, κερδίζοντας και 5 φάουλ από τον αντίπαλο.