Έτσι πήγαιναν στο ΣΕΦ - Η ανάρτηση που τους «κάρφωσε» και οι προσπάθειες του πρέσβη (pics)

Ο ναζιστικός χαιρετισμός και τι ετοίμαζαν οι οπαδοί της Μπουντούσνοστ που είχαν μαζί τους ακόμα και σφυρί για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Έτσι πήγαιναν στο ΣΕΦ - Η ανάρτηση που τους «κάρφωσε» και οι προσπάθειες του πρέσβη (pics)

Μια ανάρτηση στο Instagram φαίνεται πως ήταν αυτή που «κάρφωσε» τους περίπου 100 οπαδούς της Μπουντούσνοστ και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 37 εξ αυτών. Συγκεκριμένα, στο instagram εμφανίστηκαν χθες δύο φωτογραφίες, η μία με οπαδούς μέλη των «Varvari» στον δρόμο -οι φανατικοί της ομάδας του Μαυροβουνίου- και η άλλη με τρεις οπαδούς μέσα στο πούλμαν, με τον ένα να χαιρετά ναζιστικά και άλλο να κρατά ένα από τα δεκαέξι στειλιάρια που βρήκε η αστυνομία.

Φυσικά, η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα έρθουν Μαυροβούνιοι οπαδοί. Έτσι, σταμάτησε τα τρία λεωφορεία που τους μετέφεραν στην Ελευσίνα και έκανε έλεγχο. Έτσι, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία ενός εκ των λεωφορείων: Δεκαέξι ξύλινα στειλιάρια, 8 φωτοβολίδες, 1 κροτίδα, 1 σπρέι πιπεριού, 1 σφυρί, 1 κουκούλα, καθώς και μάρμαρα και πέτρες.

Συνελήφθησαν αμέσως όσοι επέβαιναν στο συγκεκριμένο πούλμαν, συνολικά 37 άτομα και στους υπόλοιπους απαγορεύτηκε η είσοδος. Ο πρόεδρος της ομάδας πάντως έκανε ενέργειες για να φτάσουν στο ΣΕΦ όσοι δεν συνελήφθησαν. Ο Ντάγκαν Μπόκαν έφτασε μέχρι τον πρέσβη Άνι Βουκαντίνοβιτς. Ζήτησε την παρέμβασή του και πριν από το ματς δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι στην Αθήνα απόψε θα ακουστεί το τραγούδι των οπαδών μας». Τελικά δεν άλλαξε κάτι και οι Μαυροβούνιοι οπαδοί δεν βρέθηκαν στο ΣΕΦ με τη σύμφωνη γνώμη και της Ευρωλίγκας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για τις συλλήψεις αναφέρει:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (30-11-2018), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, πραγματοποίησαν, στον Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, έλεγχο σε τρία (3) λεωφορεία που μετέφεραν φιλάθλους αλλοδαπής ομάδας καλαθοσφαίρισης, που θα μετέβαιναν σε Στάδιο του Πειραιά, προκειμένου να παρακολουθήσουν προγραμματισμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία ενός εκ των λεωφορείων:

δεκαέξι (16) ξύλινα στειλιάρια
οκτώ (8) φωτοβολίδες
μία (1) κροτίδα
ένα (1) σπρέι πιπεριού
ένα (1) σφυρί
μία (1) κουκούλα τύπου full face
τεμάχια μαρμάρων και πέτρες
Κατόπιν των ανωτέρω, συνελήφθησαν τριάντα επτά (37) αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και εξωσχολικού αθλητισμού.

Στους υπόλοιπους φιλάθλους, με τη σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας Αρχής, και για λόγους δημόσιας ασφάλειας απαγορεύθηκε η μετάβασή τους στο Στάδιο διεξαγωγής του αγώνα και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων επιστρέφουν στη Χώρα τους.