Ο ΛεΝτέι πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ΣΕΦ

Ο Ζακ ΛεΝτέι έγραψε ιστορία με το "42" στο ranking που πήρε, "πάτησε" τους Μαυροβούνιους με 28 πόντους και 8 ριμπάουντ και άκουσε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ τον κόσμο να τον αποθεώνει. 

Ο ΛεΝτέι πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ΣΕΦ

Σε μία περίοδο που ο Ντέιβιντ Μπλατ προσπαθεί να βρει την κύρια θέση στην οποία και θα αγωνίζεται ο Ζακ ΛεΝτέι, καθώς το τελευταίο διάστημα τον χρησιμοποιεί τόσο στο "4", όσο και στο "5", ο Αμερικανός σέντερ έκανε το δικό του... σόου στο ΣΕΦ, δείχνοντας σε όλους το ταλέντο του.

Πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, κάνοντας ρεκόρ στο ranking με "42" (το μεγαλύτερο στην ιστορία των Πειραιωτών από παίκτη τους στην EuroLeague), ολοκληρώνοντας το παιχνίδι έχοντας 28 πόντους (7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 8 πόντους, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν... αγρίμι στο παρκέ. Έτρεχε πάνω-κάτω στο παρκέ σαν "λυσασμένος", σκοράροντας τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και από την περιφέρεια, κάνοντας... πάρτι κάτω την ρακέτα. Έβγαλε αστείρευτη ενέργεια στο παιχνίδι του, έβγαζε άμυνες, έπαιρνε τα ριμπάουντ και έκλεβε μπάλες, τρέχοντας σε κάθε ευκαρία στο ανοιχτό γήπεδο.

Είναι ξεκάθαρο πως αισθάνεται περισσότερο άνετα να παίζει στο "4", αλλά αυτή την φορά έκανε σπουδαίο ματς και σαν σέντερ. Διαθέτει ταλέντο στην επίθεση και ικανότητες στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, κάτι που το έχουμε δει και άλλες φορές φέτος. Όλα αυτά, όμως, δεν αλλάζουν το γεγονός πως δεν πρόκειται για καθαρόαιμο "5άρι", ούτε και την πραγματικότητα πως έχει αμυντικές αδυναμίες στο "ζωγραφιστό", ασχέτως αν αυτή την φορά διέλυσε την φροντ-λάιν των Μαυροβούνιων. Η άποψη μας πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ένα αθλητικό "5άρι" με έφεση στην άμυνα δεν αλλάζει.

Ο κόσμος, πάντως, αναγνώρισε την διάθεση, την ενέργεια και την τρομερή του απόδοση κόντρα στη Μπούντουτσνοστ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση στις κερκίδες. Για πρώτη φορά άκουσε να ακούγεται ρυθμικά το όνομα του από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και κάπως έτσι πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ζητούμενο, πλέον, η διάρκεια.