Όταν ο Μπόγρης «σκότωσε» την Μπουντούτσνοστ (vid)

Απέναντι στην ομάδα από το Μαυροβούνιο ο σέντερ του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.
Όταν ο Μπόγρης «σκότωσε» την Μπουντούτσνοστ (vid)

Στις 15 Οκτωβρίου του 2013, ο νυν σέντερ του Ολυμπιακού Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος πλέον έχει αποκτήσει περισσότερο ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Ντέιβιντ Μπλατ, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Ο τότε 24χρονος σέντερ, εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο οποίος συμμετείχε στο Γιούροκαπ.

Μία από τις ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στη φάση των ομίλων , ήταν η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο λόγος για την Μπουντούτσνοστ Ποντγκόριτσα, η οποία θεωρούταν από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» υποδέχτηκαν στην πρώτη αγωνιστική του θεσμού την ομάδα του Μαυροβουνίου στο κλειστό της Πυλαίας και πήραν τη νίκη με το «χιτσκοκικό» 85-84 χάρις στην εξαιρετική απόδοση του «Μπογρίνιο» και το «μπάζερ μπίτερ» τρίποντο σε «νεκρό» χρόνο από τον Ντι Τζέι Κούπερ.

Η στατιστική του Μπόγρη στο παιχνίδι και το «πάρτι» στο «ζωγραφιστό»

Ο Γιώργος Μπόγρης στην συγκεκριμένη αναμέτρηση πραγματοποίησε μία καταπληκτική εμφάνιση, δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του στην επίθεση. Έμεινε στο παρκέ για 26 λεπτά και κατάφερε να πετύχει 28 πόντους με 12/19 σουτ και 4/8 βολές, κάνοντας... πάρτι στο "ζωγραφιστό" Ακόμη γέμισε τη στατιστική του κατεβάζοντας 7 ριμπάουντ, έχοντας κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι πόντοι του προήλθαν μέσα από το «ζωγραφιστό», είτε με κινήσεις πίβοτ και προσποιήσεις στους αντίπαλους ψηλούς, είτε από συνεργασίες με τους περιφερειακούς σε «πικ εν ρολ». Από τα καλάθια του ξεχώρισε το εντυπωσιακό κάρφωμα που έκανε στο τέταρτο δεκάλεπτο με το σκορ να βρίσκεται στο 69-72.

Η απάντηση στην αμφισβήτηση και το «εισιτήριο» για Ισπανία

Αυτή η εμφάνιση είχε έρθει στο κατάλληλο σημείο για τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε δεχτεί έντονη κριτική από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θεωρούσαν ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα τους αγωνιστικά. Οι φίλοι του «Δικέφαλου του Βορρά» πίστευαν ότι ο Γιώργος Μπόγρης δεν μπορούσε να «μπει στα παπούτσια» του προκατόχου του Λάζαρου Παπαδόπουλου, αλλά η «απάντηση» του παίκτη ήταν άμεση. Μάλιστα στο τέλος εκείνης της σεζόν ψηφίστηκε ως ο πιο βελτιωμένος καλαθοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος και στη συνέχεια πήγε για πρώτη φορά σε ομάδα του εξωτερικού, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στην Ανδόρα.

Σίγουρα ο Γιώργος Μπόγρης δεν θα έχει ξεχάσει εκείνο το παιχνίδι απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, καθώς είναι ένα ματς «σταθμός» στην καριέρα του, στο οποίο είχε πετύχει προσωπικό ρεκόρ πόντων σε συλλογικό επίπεδο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού επιθυμεί να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση και στην αναμέτρηση της Παρασκευης (30/11) καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει δείξει πως τον υπολογίζει αρκετά ως αναπληρωματικό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ειδικά μετά την μετακίνηση του Ζακ ΛεΝτέι στην θέση «4».

*Συμπαίκτης του Μπόγρη στον ΠΑΟΚ ήταν ο βοηθός προπονητής του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό, Γιώργος Δέδας, αλλά και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης που στο παρελθόν (2015-2017) φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» με τον «δαφνοστεφανωμένο» στο στήθος.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-19, 34-38, 52-58, 85-84.

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόσερ (Γερμανία), Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Ντέιβιντ Ρομάνο (Ισραήλ).

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Κούπερ 16 (3), Χαραλαμπίδης 10 (1), Κασελάκης 4, Τσαϊρέλης 15 (1), Μπόγρης 28, Δέδας, Βουτσίτσεβιτς 4, Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 3 (1), Λιάπης, Καλλές

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Ιγκόρ Γιόβοβιτς): Σέχοβιτς 9, Μιχαϊλοβιτς 15 (1), Σούμποτιτς 6, Πόποβιτς Μ. 1, Βίτκοβατς 3, Κόλεμαν 2, Πόποβιτς Αλ. 22 (4), Τσάπιν 14 (3(, Ακιντέλε 12, Ιβάνοβιτς Ν.