Μπαρτζώκας: «Χτισμένος για Final Four ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οργανώνει τα πλάνα του ενόψει Παναθηναϊκού χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ και αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους».

Μπαρτζώκας: «Χτισμένος για Final Four ο Παναθηναϊκός»

Στην ανάγκη της Χίμκι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, μετά τον τραυματισμό του πρωταγωνιστής της, Αλεξέι Σβεντ, στάθηκε ο τεχνικός των Ρώσων, Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει της αυριανής (30/11, 19:00) αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στην Μόσχα, για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

«Ο Παναθηναϊκός συνδυάζει την αθλητικότητα με την εμπειρία. Είναι μία ομάδα που έχει χτιστεί για το Final Four. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι θα λείπει ο καλύτερός μας παίκτης, Αλεξέι Σβεντ. Οπότε, πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, να βασιστούμε περισσότερο στην ομαδική προσπάθεια. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο 53χρονος τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος γκαρντ, Στεφάν Μάρκοβιτς, είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Πάντα έχουν σαν στόχο να φτάσουν στο Final Four. Διαθέτουν κάποιους βετεράνους, που παίζουν πολλά χρόνια μαζί. Πιστεύω πως ο Καλάθης είναι ο βασικός δημιουργός και η μηχανή της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει τον αιφνιδιασμό με εκείνον και έχει καλές συνεργασίες με τον Γκιστ αλλά και τον Λάσμε που επέστρεψε. Διαθέτουν πολλούς παίκτες με εμπειρία Ευρωλίγκας. Ο Αντετοκούνμπο τους δίνει ενέργεια στην άμυνα και επιθετικά ριμπάουντ. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα όπως στο τελευταίο μας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, γιατί όταν παίζεις άμυνα, είναι πιο εύκολο να παίξεις επίθεση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ