Μπλατ: «Κοιτάζουμε την αγορά για παίκτη»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ απάντησε σε ερώτηση για την μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού και στάθηκε στην ευστοχία της Μπουντούσνοστ από την περιφέρεια. 

Μπλατ: «Κοιτάζουμε την αγορά για παίκτη»

Για την 10η αγωνιστική της EuroLeague, ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (30/1, 21:30) θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ την Μπουντούσνοστ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, αλλά παράλληλα μίλησε και για την μεταγραφική κίνηση που θα κάνουν οι Πειραιώτες: «Θα πω ό,τι έχω πει πριν. Κοιτάμε συνεχώς την αγορά και βλέπουμε τι ευκαιρίες υπάρχουν. Δεν διαφέρουμε από τις άλλες ομάδες. Είμαστε μία επαγγελματική ομάδα και βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τις άλλες ομάδες, γιατί κατά την διάρκεια της σεζόν προκύπτουν τραυματισμοί. Το υπεύθυνο είναι να δεις τί ευκαιρίες υπάρχουν διαθέσιμες. Είμαστε στην αγορά. Αν θα κάνουμε κίνηση; Θα το δούμε...»

Για το παιχνίδι κόντρα στη Μπουντούσνοστ:"Η Μπουντούτσνοστ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παίζει πολύ καλά. Επίσης, είχαμε κάποιες καλές εβδομάδες και νιώθουμε πως το επίπεδό μας ανεβαίνει. Θα είναι ένα καλό παιχνίδι και θα είναι ωραίο για να το παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι. Θέλουμε να είναι δίπλα μας και να μας υποστηρίξουν, όπως έκαναν στα τελευταία παιχνίδια".

Για το ποιο θεωρεί πως θα είναι το "κλειδί" της αναμέτρησης: "Τα πηγαίνουν πολύ καλά στα σουτ τριών πόντων. Αυτός θα είναι ένας παράγοντα, αλλά δεν θα είναι ο μοναδικός. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε στο τέμπο που θέλουμε, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, όσοι παίξουν να αγωνιστούν δυνατά και να πάρουμε τη νίκη".

Όταν ρωτήθηκε για το αν το ρεκόρ (2-7) της Μπουντούτσνοστ δείχνει πως το ματς θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, αποκρίθηκε πως "θα σας πρότεινα να ρωτήσετε τον κόουτς Ιτούδη ή να ρωτήσετε στην Μπασκόνια. Θα σας έλεγαν πως πρέπει να προσεγγίσουμε προσεκτικά αυτή την αναμέτρηση".

Για το επίπεδο της Ευρωλίγκας: ”Το επίπεδο των ομάδων είναι ψηλό και η ανάγκη να είσαι συγκεντρωμένος και σε υψηλό επίπεδο κάθε φορά είναι απαραίτητη. Και εμείς οι προπονητές αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να προετοιμάσουμε τους παίκτες και την ομάδα και να τους διατηρούμε στο υψηλό επίπεδο. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά όσο περισσότερο το κάνεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις”.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Αγραβάνη: "Είναι στην αρχή της διαδικασίας για να ενταχθεί στην ομάδα. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Έκανε ένα καλό πρώτο βήμα. Το σημαντικό είναι να επιτρέψουμε να έχει τον χρόνο για να ακολουθήσει την σωστή διαδικασία για να αποθεραπευτεί. Πρέπει να είναι λίγο προσεχτικός και να συνεχίσει να δουλεύει καλά".