Επικυρώθηκε η αύξηση ομάδων στη Euroleague

Από την σεζόν 2019-20 η Euroleague θα απαρτίζεται από 18 ομάδες μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης στο Τελ Αβίβ.

Επικυρώθηκε η αύξηση ομάδων στη Euroleague

Εκτός Ισπανίας, για πρώτη φορά, συνεδρίασε η Euroleague και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, με εκπροσώπηση από 11 μέλη της. Στη γενική συνέλευση της Euroleague επικυρώθηκε η αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, αρχής γενομένης τη σεζόν 2019-20, ενώ παράλληλα απονεμήθηκε στον ισχυρό άνδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιμόν Μιζράχι ο τίτλος τιμής ως θρύλος της διοργάνωσης.

Η σημαντικότερη απόφαση αφορά την επισημοποίηση της παρουσίας της Βιλερμπάν τα επόμενα δύο χρόνια στη διοργάνωση (2019-21). Κλειστό συμβόλαιο για την επόμενη διετία δόθηκε στην Μπάγερν Μονάχου. Ακόμη δηλαδή κι αν δεν αναδειχτεί πρωταθλήτρια Γερμανίας σε αυτό το διάστημα, τότε στη Euroleague θα αγωνίζονται δύο γερμανικές ομάδες: η Μπάγερν και η πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Υπάρχει αύξηση της τάξης του 23% σε επιχειρηματική βάση και αυτό αποτελεί ευχάριστη είδηση μέσα σε έναν χρόνο... Μαζί με τους συλλόγους θα συνεργαστούμε για τις πωλήσεις εισιτηρίων, τη βελτίωση των προγραμμάτων μας και των εκδηλώσεων μας. Δεν προσποιούμαστε πως εμείς τα ανακαλύψαμε. Το κάνει το ΝΒΑ εδώ και 25 χρόνια. Είναι ακόμη τόσο ενεργό και κερδοφόρο το ΝΒΑ. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτό το concept στην Ευρώπη ως το πρώτο άθλημα που το κάνει. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αυτό και πως οι ομάδες θα βελτιώσουν τις επιχειρηματικές μας πρακτικές τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Ήταν μία συνάντηση που επικεντρώθηκε σε αυτόν τον τομέα γιατί στο τέλος της ημέρας η Euroleague έχει αυτόν το στόχο. Πιστεύουμε πως το προϊόν μας, η διοργάνωση μας είναι καλή. Φυσικά μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα. Η επέκταση που ακολουθεί είναι ένα σημάδι πως μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Έχουμε ένα καλό προϊόν που μπορεί να γίνει καλύτερο. Αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης».

Από πλευράς ελληνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Σταυρόπουλο και ο Παναθηναϊκός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάνο Παπαδόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ