Ο Στρέλνιεκς δείχνει το πόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό (vid)

Δεύτερη σερί εξαιρετική εμφάνιση για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, με τον Λετονό γκαρντ να κάνει την διαφορά και πάλι στη 4η περίοδο, δείχνοντας το πόσο έλειψε στον Ολυμπιακό

Ο Στρέλνιεκς δείχνει το πόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό (vid)

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό πως ο Γιάνις Στρέλνιεκς, για ακόμη μία φορά, για δεύτερο σερί ματς (μετά από εκείνο στο Μόναχο), έκανε το βήμα μπροστά στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έκανε την διαφορά σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Αυτόν τον Λετονό γκαρντ θέλει φέτος ο Ντέιβιντ Μπλατ. Να είναι μπροστάρης, πρωταγωνιστής, να λειτουργεί με αυτοπεποίθηση, να παίρνει πρωτοβουλίες και όταν χρειαστεί να ηγηθεί της προσπάθειας. Αν πέρσι ένιωθε "ευνουχισμένος", φέτος ο Αμερικανός κόουτς του έχει δώσει το ελεύθερο να κάνει το παιχνίδι του και να εμπιστευτεί το ένστικτο του. Και αυτό, πλέον, το κάνει πράξη.

Έβαλε και πάλι σερί πολύτιμους πόντους (με συνεχόμενα ντράιβ, με τρίποντα, με σουτ από μέση απόσταση) δίνοντας και ασίστ, προσφέροντας τεράστια επιθετική ώθηση στην ομάδα του (έβαλε όλους τους 15 πόντους στο δεύτερο μέρος), σε στιγμές που η μπάλα… έκαιγε.

Πλέον, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο έλειψε από την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες. Πλέον, το ζητούμενο για τον Γιάνις Στρέλνιεκς είναι η διάρκεια και η συνέπεια στις αξιόλογες εμφανίσεις.