Η κριτική των παικτών: Τετράδα για φίλημα με αρχηγό τον Σπανούλη!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ (88-83), αναγκάζοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη τους φετινή ήττα στην Ευρωλίγκα.

Η κριτική των παικτών: Τετράδα για φίλημα με αρχηγό τον Σπανούλη!

Οι «ερυθρόλευκοι» βασίστηκαν επιθετικά στις εμπνεύσεις των Σπανούλη, Γκος, Στρέλνιεκς και Λεντέι, με την παραπάνω τετράδα να «φορτώνει» συνολικά με 70 πόντους το καλάθι των Ισπανών, ενώ κατάφεραν στην τέταρτη περίοδο να περιορίσουν την περιφέρεια της Ρεάλ και να πάρουν μια σπουδαία νίκη, ανεβαίνοντας στο 5-4.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών:

Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος
Διπρόσωπος ο Αμερικάνος που ενώ έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο «σίγησε», όμως αυτό δεν τον πτόησε και στα τελευταία λεπτά έβρισκε στόχο από τις βολές που τον έστελναν οι Ισπανοί, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Το σημαντικό είναι ότι τέτοια παιχνίδια διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του και του δίνουν εμπειρίες ώστε στη συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερος.

Γιάνις Στρέλνιεκς
Πραγματικός «μπόμπερ» στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ο κύριος λόγος που ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει διαφορά οκτώ πόντων (76-68). Ο Στρέλνιεκς δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό και μαζί του ο Ολυμπιακός αποκτά ξανά τη χαμένη δύναμή του στα γκαρντ. Όσο ανεβαίνει αυτός, θα γίνεται το ίδιο και στην ομάδα.

Βασίλης Σπανούλης
Ότι και να πει κανείς για τον αρχηγό του Ολυμπιακού είναι λίγο. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτή τη στιγμή η ζωντανή διαφήμιση της Euroleague, ο μύθος της διοργάνωσης. Η εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο αποδεικνύει γιατί όλοι οι προπονητές της Ευρώπης ακούνε το όνομά του και βγάζουν... καρδούλες από τα αυτιά! Δώστε μας μάτια να τον βλέπουμε!

Γιάνις Τίμα
Κακός για μια ακόμα βραδιά. Ο Τίμα αναζητά τον εαυτό του και τα πατήματά του στον Ολυμπιακό. Έχει ανάγκη να σταθεροποιηθεί στις καλές εμφανίσεις προκειμένου να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Βασίλης Τολιόπουλος
Δεν αγωνίστηκε

Σάσα Βεζένκοφ

Δεν αγωνίστηκε

Γιώργος Πρίντεζης

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού έδειχνε λίγο κουρασμένος κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έδωσε τις βοήθειες που έχει συνηθίσει στην επίθεση και γενικά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, όμως δεν ήταν και αρνητικός. Ήταν απλά μια μέτρια βραδιά.

Νίκολα Μιλουτίνοφ
Ένα ακόμα μεστό παιχνίδι από τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού. Ο Μιλουτίνοφ κόντρα στην Ρεάλ τα έκανε όλα, αφού εκτός από τους πολύτιμους πόντους του, πρόσφερε στον Ολυμπιακό και λύσεις στην άμυνα. Από τους διακριθέντες του αγώνα. Οι οπαδοί τον χειροκρότησαν με θέρμη στην τρίτη περίοδο, όταν ο Μπλατ τον άλλαξε με τον Μπόγρη. Το άξιζε και με το παραπάνω.

Κώστας Παπανικολάου
Για μια ακόμα βραδιά ο Κώστας δεν έδωσε στον Ολυμπιακό τα στοιχεία που τον κάνει να ξεχωρίζουν. Ήταν «μουδιασμένος» και δεν βοήθησε επιθετικά, ενώ στην άμυνα αν και έτρεξε αρκετά δεν μπόρεσε να πιάσει τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. Είναι σε «κακό φεγγάρι» και φαίνεται.

Βαγγέλης Μάντζαρης
Ο γνωστός φετινός Μάντζαρης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού όσο περνάει ο καιρός και δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του δείχνει ότι το μπάσκετ που παίζει φέτος ο Ολυμπιακός δεν του ταιριάζει. Έχει χάσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή του και πλέον αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο για να πάρει λίγο τα πάνω του. Στην άμυνα πάντως στην τέταρτη περίοδο έκανε τη δουλίτσα του και ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει τον Κάρολ που ήταν on fire.

Γιώργος Μπόγρης
Αγωνίστηκε λίγο και έδωσε για μια ακόμα φορά όσα μπορούσε. Ο Μπόγρης δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα και αρκείται στο να εκτελεί πιστά τις οδηγίες του κόουτς Μπλατ σε κάποια plays. Ε, σε αυτά που του ζητάει, τα πάει μια χαρά.

Ζακ Λεντέι
Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο ο Λεντέι ανεβαίνει και μαζί του ανεβαίνει ολόκληρη η ομάδα. Ο Αμερικάνος για ένα ακόμα βράδυ ήταν πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, όμως αυτή τη φορά έδειξε και τα αμυντικά του προσόντα. Ο Λεντέι ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για το καλάθι της Ρεάλ και δείχνει γιατί ο Μπλατ επέμενε για την απόκτησή του.