Η ευχή που έδωσε ο Μπλατ στον Σφαιρόπουλο...

Ο Μπλατ εξέφρασε την ενόχληση του για το όργιο φημών περί συγκεκριμένων παικτών για μεταγραφική ενίσχυση, τονίζοντας πως αρκετοί από αυτούς που λέγονται, δεν τους γνωρίζει καν.  Το μήνυμα του στον Σφαιρόπουλο.

Η ευχή που έδωσε ο Μπλατ στον Σφαιρόπουλο...

Ο Ντέιβiντ Μπλατ ξεκίνησε τις δηλώσεις του σχολιάζοντας τα εξής: «Πάντα υπάρχει πρόκληση όταν βρίσκεσαι σε μία εβδομάδα με δύο ματς Ευρωλίγκας. Έχουμε δώσει δυνατά παιχνίδια τις τελευταίες μέρες. Αντιμετωπίσαμε την ΤΣΣΚΑ, τον Παναθηναϊκό δύο φορές, την Φενέρμπαχτσε και τη Μπάγερν εκτός έδρας. Τώρα, όμως, έχουμε μπροστά μας την αναμέτρηση με την Ρεάλ, ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο υπάρξει μία έξτρα πρόκληση, καθώς αντιμετωπίζουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όμως, για αυτό υπέγραψαν οι παίκτες και οι προπονητές στον Ολυμπιακό, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις, στα δύσκολα. Όλοι ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Η Ρεάλ διαθέτει φέτος μία σπουδαία ομάδα. Θα είναι δύσκολο ματς, απέναντι σε μία ομάδα η οποία διαθέτει μεγάλη ιστορία και παράδοση, όπως και ο Ολυμπιακός. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου ώστε να μας βοηθήσει και να μας δώσει ενέργεια. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας".

Για το παιχνίδι στο Μόναχο: "Ξέραμε πως θα ήταν μία μάχη. Στην επίθεση δεν ήμασταν τόσο καλοί, είχαμε προβλήματα και ήμασταν άστοχοι, οπότε έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στην άμυνα, για να πάρουμε τη νίκη. Η Μπάγερν διαθέτει δύσκολη έδρα, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εκεί. Δεν ήταν εύκολο να δώσουμε αυτό το ματς, καθώς είχαμε μεγάλη πίεση από τα αρνητικά αποτελέσματα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν μία σημαντική νίκη, καθώς ας μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός έχασε στη Γερμανία από τη Μπάγερν".

Για το αν τον προβλημάτισε το σερί ηττών: "Δεν ανησύχησα τρομερά μετά τις ήττες, όπως και δεν ενθουσιάζομαι μετά από νίκες. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ. Κοιτάξτε. Είναι Νοέμβριος. Είναι αρκετά νωρίς. Υπάρχει μία καινούρια ομάδα, με διαφορετική φιλοσοφία, με παίκτες ρούκις, με αρκετές μεταγραφές και χρειαζόμαστε χρόνο. Υπάρχουν και έμπειροι παίκτες στην ομάδα μας, αλλά μην ξεχνάτε πως νέοι και παλιοί παίζουν για πρώτη φορά μαζί και αυτό δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται χρόνος και παιχνίδια για να "δέσει" η ομάδα. Είχαμε και ένα αρκετά δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα στο ξεκίνημα, αντιμετωπίσαμε μαζεμένες όλες τις δυνατές ομάδες. Θα δείτε πως στη συνέχεια θα ανέβουμε περισσότερο".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο μεταγραφής στον Ολυμπιακό: "Ξέρετε, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως βγαίνουν τα ονόματα και τέτοιες φήμες για μεταγραφές. Σήμερα, μάλιστα, ένας γνωστός μου, μου είπε για έναν παίκτη που θα πάρει ο Ολυμπιακός, τον οποίο προσωπικά ούτε καν γνώριζα! Έχω μεγάλη γνώση για την αγορά, πιστέψτε με, γνωρίζω πάρα πολλούς παίκτες, αλλά για εκείνον δεν ήξερα καν την ύπαρξη του.

Κοιτάξτε, έτσι λειτουργεί η αγορά, δεν μπορείς να την ελέγξεις. Οι φήμες και οι προσδοκίες των media είναι μεγαλύτερες από τις δικές μου. Κάποιοι προτείνουν έναν παίκτη σε μία ομάδα για να τον πάρει, και ξαφνικά αυτό μεταφράζεται πως τον θέλει ο Ολυμπιακός ή όποια άλλη ομάδα, αλλά αυτό δεν ισχύει και ούτε σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που μπορώ να σας πω και να σας υποσχεθώ είναι πως αν ο Κέβιν Ντουράντ φύγει από το Γκόλντεν Στέιτ, αν τον αφήσουν οι Ουόριορς, θα τον πάρουμε. Είμαι απόλυτα ειλικρινής, αν φύγει, θα τον πάρουμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, αυτή είναι η αλήθεια"

Για τις απουσίες της Ρεάλ, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς τους Γιουλ, Αγιόν και Κούζμιτς: "Θα έχουν απουσίες εκείνοι, αλλά θα έχουμε και εμείς, καθώς δεν θα έχουμε στη διάθεση μας τον Τουπάν. Επέστρεψε για εμάς όμως ο Στρέλνιεκς, είδατε πόσο σημαντικός ήταν κόντρα στη Μπάγερν. Είχε μεγάλη επίδραση, διαθέτει ποιότητα και τον χρειαζόμαστε.

Έτσι είναι πλέον η EuroLeague. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και χρειάζονται ματς που κάποιοι θα ξεκουραστούν, ενώ μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι τραυματισμοί. Δεν έχει όμως ιδιαίτερη απουσία που η Ρεάλ θα παίξει δίχως τρεις παίκτες. Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ με 15 εξαιρετικούς παίκτες και το ματς παραμένει αρκετά δύσκολο".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που θα συνεχίσει στη Μακάμπι: Στον Γιάννη Σφαιρόπουλο εύχομαι τα καλύτερα. Αγαπώ τον Ολυμπιακό, αλλά η Μακάμπι είναι μία από τις αγαπημένες μου ομάδες. Ελπίζω να πετύχουν. Είναι δύσκολη περίοδος για την ομάδα και για εκείνον μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πολύ καλός προπονητής και του εύχομαι τα καλύτερα".