Γκριν: «Αισθάνομαι σπίτι μου το ΣΕΦ»

Ο Έρικ Γκριν επέστρεψε στο ΣΕΦ, ως παίκτης της Φενερμπαχτσέ, της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την οποία είχε αντιμετωπίσει στον τελικό της Euroleague το 2017 μέσα στην Πόλη, φορώντας τότε τα ερυθρόλευκα.

Γκριν: «Αισθάνομαι σπίτι μου το ΣΕΦ»

Στον Πειραιά, ο Αμερικανός σκόρερ δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί σε έναν δεύτερο, κυρίως υποστηρικτικό ρόλο δίπλα στον ηγέτη Βασίλη Σπανούλη και αυτός ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν τον διατήρησε στο ρόστερ. Μία παρόμοια κατάσταση καλείται να αντιμετωπίσει και στη Φενερμπαχτσέ, εκεί που το «πρώτο βιολί» στην περιφέρεια είναι ο Κώστας Σλούκας. «Είμαι πιο ώριμος από τότε που έπαιζα στον Ολυμπιακό,» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ εξηγώντας πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός τίτλου Euroleague.

O Έρικ Γκριν αποκτήθηκε πριν τρεις εβδομάδες από τη Φενερμπαχτσέ μετά το σοβαρό τραυματισμό του Τάιλερ Ενις.

Για το γεγονός πως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Γκριν είπε: «Ήταν απόφαση του προπονητή. Δεν έχω ιδέα γιατί. Το μόνο που με ανησυχεί είναι να νικά η ομάδα. Εξάλλου, είμαι εδώ στη Φενερμπαχτσέ μόλις τρεις εβδομάδες. Προσπαθώ να προσαρμοστώ, να βρω το ρόλο μου».

Για τον Έλληνα διεθνή γκαρντ, Κώστα Σλούκα, ο Γκριν είχε μόνο καλά λόγια: «Είναι μεγάλος παίκτης! Είναι ηγέτης! Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να νικήσει η ομάδα και το διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι τιμή για μένα να παίζω δίπλα του. Θα μάθω πολλά απ’ αυτόν, αφού αγωνίζεται στη Euroleague εδώ και πολλά πολλά χρόνια».

Του ζήτησε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να προσαρμοστεί σε ένα ρόλο με λιγότερη κατοχή της μπάλας; «Ναι είναι αλήθεια! Αλήθεια είναι και πως είμαι πιο ώριμος τώρα. Στον Ολυμπιακό έπαιζα δύο χρόνια πριν. Έμαθα πολλά, καταλαβαίνω περισσότερα. Τώρα επικεντρώνομαι στη νίκη και σε όσα χρειάζεται η ομάδα από εμένα για να το πετύχουμε. Θέλω όσο τίποτε άλλο να κατακτήσω τη Euroleague και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να συμβεί αυτό!»

Μετά από μία εξαιρετική σεζόν που έκανε στη Βαλένθια, υπέγραψε στη Φενερμπαχτσέ ως free agent κι ενώ η σεζόν είχε αρχίσει. Ήταν δική του απόφαση να περιμένει, ώστε να πάει σε μία μεγάλη ομάδα; (Γελάει) «Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι προσπαθούσα να κάνω. Ηθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Κι όταν δεν συνέβη τελικά αυτό, οι προτάσεις που είχα από την Ευρώπη δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Τότε, αποφάσισα να περιμένω κι ενώ φαινόταν πως θα υπογράψω στη Μακάμπι, λίγες ημέρες αργότερα τηλεφώνησαν από τη Φενερμπαχτσέ και η δική μου επιλογή ήταν βέβαια η ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Όλα πήγαν τέλεια!»

Στο τέλος, ο Ερικ Γκριν που αγαπήθηκε πολύ από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για όσα προσέφερε τη σεζόν 2016-17, τόνισε για την επιστροφή του στο ΣΕΦ: «Είναι πολύ ωραία που είμαι πάλι εδώ, στο ΣΕΦ. Το αισθάνομαι σπίτι μου! Πέρασα πολύ ωραία εδώ, έχω όμορφες αναμνήσεις, φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάκτηση της Euroleague παίζοντας στον τελικό με τη Φενερμπαχτσέ, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Είχαμε κάνει μία πολύ καλή σεζόν. Πάντα νοιάζομαι για τον Ολυμπιακό, μου λείπουν οι πρώην συμπαίκτες μου εδώ. Αγκαλιαστήκαμε, είπαμε όσα προλάβαμε. Θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Τώρα, όμως ανυπομονώ για ένα καινούριο ταξίδι!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ