Το «πρέπει» του Ολυμπιακού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Μετά από δύο σερί ήττες στην EuroLeague, οι Πειραιώτες «διψούν» να επιστρέψουν στις νίκες στην διοργάνωση και καλούνται να ανταπεξέλθουν στο «πρέπει» της αναμέτρησης. 

Το «πρέπει» του Ολυμπιακού κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Mπορεί ο Ολυμπιακός να ξεκίνησε εντυπωσιακά την φετινή σεζόν στην EuroLeague, σημειώνοντας δύο πολύτιμα «διπλά» κόντρα σε Χίμκι (66-87) και Μπασκόνια (80-86), αλλά ακολούθως υπέστη «βαριά» ήττα στο ΣΕΦ από την Αρμάνι Μιλάνο (75-99), ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει χάσει τόσο από την ΤΣΣΚΑ (69-65), όσο και από τον Παναθηναϊκό (93-80).

Το ρεκόρ του είναι πλέον 3-3 (συν την επικράτηση κόντρα στην Μακάμπι (88-80) στο Φάληρο, στην ισοβαθμία βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης (μαζί με Μπάγερν και Ζαλγκίρις) και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει παραπάνω έδαφος στην κατάταξη της EuroLeague. Αναμφίβολα το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε απόψε θα είναι δύσκολο, καθώς έχει να αντιμετωπίσει μία ισχυρή ομάδα, που διαθέτει ποιότητα, χημεία, ομοιογένεια, αλλά και συνέπεια στο να δίνει το «παρών» στα Final Four της διοργάνωσης.

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται απόψε επιβάλλεται να σταθούν αντάξιοι του «πρέπει» που έχουν μπροστά τους. «Πρέπει» να νικήσουν τους Τούρκους γιατί χρειάζονται… ανάσα στην κατάταξη, «πρέπει» να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να τονωθεί η ψυχολογία τους με μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο και «πρέπει» να υπερασπιστούν στο ΣΕΦ, καθώς χρειάζεται να ελαχιστοποιήσουν τις… γκέλες στο «σπίτι» τους ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να τερματίσουν (και φέτος) στις πρώτες τέσσερις ομάδες.

Βέβαια, όπως βλέπετε, το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι. Ο ανταγωνισμός έχει μεγαλώσει, η ψαλίδα μεταξύ των ισχυρών και αδύναμων έχει κλείσει αρκετά και αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για την συμμετοχή στα playoffs της διοργάνωσης.

Παράλληλα, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ «διψούν» για την επικράτηση, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ξεφύγει ο αντίπαλος τους. Η παρέα του Κώστα Σλούκα έχει ήδη ρεκόρ 5-1 και αν πάρει το «διπλό» στο Φάληρο, τότε θα ξεφύγει από νωρίς με +3 νίκες. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, «πρέπει» απόψε (21:00, Novasports) να αντιδράσει, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αισθανθεί πως τον έχει πάρει η… κάτω βόλτα στην EuroLeague.