Ολυμπιακός: Θέλει νέο αίμα

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να φρεσκάρει το ρόστερ του 

Ολυμπιακός: Θέλει νέο αίμα

Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν μπορεί. Πέρσι και πρόπερσι λέγαμε πως έφταιγε η τύχη, φέτος όμως δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Ασχέτως αν το γύρισε στο β’ μέρος και θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη με τη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που περίμενε να δει ο κόσμος του. Εκ των πραγμάτων, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να αλλάξουν αρκετά στο ρόστερ τους, εφόσον θέλουν να πάρουν την Ευρωλίγκα. Φέρνοντας νέους παίκτες που θα έχουν τη δίψα να οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλά συμβόλαια για του χρόνου, αλλά κάποια θα αναγκαστεί να τα «σπάσει» για να κάνει χώρο στο ρόστερ του. Θέλει νέο αίμα η ομάδα, είναι πασιφανές. Το θέμα είναι κι εδώ η ατυχία κυνηγάει τον Ολυμπιακό. Και αναφερόμαστε στην περίπτωση του Έβανς, ο οποίος προοριζόταν ως αντικαταστάτης του Κάνααν και τραυματίστηκε σοβαρά. Ακούστηκε πάλι το ενδεχόμενο επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ, όπως και το όνομα του Φουρνιέ.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και μερικούς καλούς Έλληνες παίκτες. Σύμφωνοι, δεν είναι και πολλοί αυτοί, αμφιβάλλετε όμως πως θα μπορούσε να βοηθήσει ο Τολιόπουλος με τη χρονιά που κάνει φέτος; Ή ο Ρογκαβόπουλος. Και ίσως ήρθε η στιγμή να πάρουν τις ευκαιρίες τους και οι μικροί του συλλόγου, όπως ο Αμπόσι. Που έχουν κίνητρο να κάνουν όνομα και να φτάσουν ψηλά. Χρειάζεται και ρίσκο. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα που είχε πάρει τα Ευρωπαϊκά το ΄12 και το ΄13 στηριζόταν σε νεαρούς αθλητές.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τους τελικούς της ελληνικής λίγκας (εφόσον πρώτα περάσει το εμπόδιο του Περιστερίου). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα καλούνται να βγάλουν εγωισμό και να δείξουν πως δεν είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» μπορεί να κατάφεραν στο Βερολίνο ό,τι αδυνατεί να κάνει ο Ολυμπιακός την τελευταία τριετία, όμως πάντα τα ντέρμπι είναι διαφορετικά.

Και ο Ολυμπιακός ήδη έχει κερδίσει φέτος τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό. Και αν τα δώσει όλα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ψυχή και πάθος χρειάζονται.