Ολυμπιακός: «Στοίχημα» για όλους οι τελικοί της Basket League

Ο Ολυμπιακός έμαθε πολλά απ' αυτό το φάιναλ φορ, κριτήριο για πολλούς οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: «Στοίχημα» για όλους οι τελικοί της Basket League

Στον άχαρο αγώνα της 3ης θέσης, η νίκη ήρθε επί της Φενέρμπαχτσε, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος απ’ αυτό. Στην 3η συνεχόμενη παρουσία του σε φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός ήθελε σίγουρα κάτι παραπάνω. Δεν τα κατάφερε όμως πάλι, αφήνοντας με το παράπονο τους πολυάριθμους φίλους της ομάδας, κι ενώ ο Παναθηναϊκός το πέτυχε, κερδίζοντας το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Ίσως και να είναι …διδακτικό αυτό το φάιναλ φορ, προσφέροντας αρκετά χρήσιμα μαθήματα στους ανθρώπους του συλλόγου. Είναι πλέον …φως φανάρι ότι χρειάζονται σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει το βήμα παραπάνω και να πετύχει αυτό που κυνηγά τα τελευταία 3 χρόνια.

Νέα πρόσωπα χρειάζονται σε όλες τις θέσεις, κι όπως καταλαβαίνουμε, απαιτούνται χρήματα για αυτό. Τα λεφτά, σύμφωνοι, δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία (το είδαμε και φέτος με Μιλάνο, Εφές π.χ.), απ’ την άλλη όμως σε ανεβάζουν επίπεδο, όπως είδαμε καλά φέτος με τον Παναθηναϊκό. Ξόδεψε χρήμα και απ’ τις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας έφτασε στην ...κορυφή της Ευρώπης.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν τι πρέπει να γίνει, δεν εθελοτυφλούν, αλλά ακόμη δεν είναι ώρα για αυτά. Η χρονιά βλέπετε δεν έχει τελειώσει και έρχονται οι τελικοί στη Basket League. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί τα πρωτεία του και να πάρει τον τίτλο για άλλη μια χρονιά. Ο φετινός Παναθηναϊκός βέβαια δεν αστειεύεται (το έδειξε και κόντρα στη Ρεάλ) και θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Μετά το νέο χαμένο φάιναλ φορ, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα, κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο. Οι αγώνες αυτοί είναι πρόκληση για όλους, στοίχημα για κάθε έναν χωριστά, ώστε να δείξουν πως έχουν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, πως δίκαια βρίσκονται στον σύλλογο.

Κανείς δεν είναι μόνιμος στον Ολυμπιακό.