Μπαρτζώκας: «Σε μία σεζόν 90 αγώνων δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν σταρ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη φιλοσοφία του, την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη αγορά, ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε ο κόσμος.

Μπαρτζώκας: «Σε μία σεζόν 90 αγώνων δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν σταρ»

Στη φιλοσοφία που έχει περάσει στην ομάδα και θέλει να έχει στο μέλλον στάθηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε ο κόσμος κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ για να μας υποστηρίξουν για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς δεν είμαστε στον τελικό, αλλά μετά από λίγες μέρες θα καταλάβουμε τι πετύχαμε φέτος και θα είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρεάλ και αυτό ήταν αρκετό για να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Το σημερινό παιχνίδι ήταν περίπλοκο, με τους παίκτες να μην έχουν κίνητρο, αλλά το αντιμετωπίσαμε ως προετοιμασία για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια και στη Φενέρ για την πορεία της, άξιζε να είναι εδώ και τους εύχομαι καλή τύχη για τη συνέχεια.

Θέλω να εμφυσήσω στον Ολυμπιακό μια κουλτούρα που περιλαμβάνει την έλλειψη εγωισμού, την ενότητα που πρέπει να έχουμε, πάνω από ταλέντο και μεγάλα μπάτζετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Όλη τη σεζόν έκαναν sold out και ήταν δίπλα μας, ακόμη και σήμερα. Χαίρομαι γι’ αυτό. Βέβαια σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μόνο οι τίτλοι μετρούν, αλλά για μένα είναι σημαντικό να έχουμε μια τέτοια φιλοσοφία και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Η φιλοσοφία μου αλλάζει κάθε χρόνο. Πρέπει να ακολουθείς πού πηγαίνει το μπάσκετ και τι χρειάζεται για να πετύχεις. Μπορείς να βρεις στην αγορά τους παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημά σου, αλλά κάποιες φορές δεν είναι εφικτό. Η αγορά είναι κλειστή και δύσκολη. Η αγορά στις ΗΠΑ δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν όμως κρατήσεις έναν κορμό είσαι πετυχημένος. Θεωρώ πολύ σημαντική τη σταθερότητα. Αν είναι εφικτό και στο επιτρέπει η αγορά, είναι σημαντικό να κρατάς έναν κορμό με 9-10 παίκτες. Δεν μπορείς σε μια σεζόν σχεδόν 90 αγώνων να βασιστείς σε έναν σταρ. Η ποιότητα, το μέγεθος, η αθλητικότητα είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να έχεις και μια ομάδα που να μπορεί να παίξει καλά μαζί. Το μπάσκετ αλλάζει, αλλά αυτό που μένει είναι πως πρέπει να είναι όλοι καλά μαζί και να έχεις καλά αποδυτήρια».