Παπανικολάου: «Να μην έχουμε κενά διαστήματα»

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να επαναλάβει κόντρα στην Φενέρμπαχτσε τα κενά διαστήματα που παρουσίασε κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Παπανικολάου: «Να μην έχουμε κενά διαστήματα»

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν έχει ακόμη σταθεροποιήσει την απόδοση του στην τρέχουσα σεζόν. Μέχρι στιγμής, σε 6 αγωνιστικές, έχει μέσο όρο 5.3 πόντους (50% δίποντα, 35.7% τρίποντα, 71.4% βολές), 3.2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" αναμφίβολα αναμένουν περισσότερα από εκείνον.

Μιλώντας για το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ο 28χρονος φόργουορντ σχολίασε τα εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Είναι μία περίοδο δύσκολη όσον αφορά το πρόγραμμα. Πρέπει να έχουμε υψηλή συγκέντρωση και να κάνουμε ένα καλο παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας στηρίξει. Έχουμε έναν ισχυρό αντίπαλο, που έχει ποιότητα, που έχει ομοιογένεια, καθώς παίζουν μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο. Πάντα αυτοί οι αντίπαλοι ξέρουν να δείχνουν χαρακτήρα και χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η Φενέρμπαχτσε είναι πλέον μία δύναμη στην Ευρωλίγκα, έχει σταθερή πορεία».

Για το τι θα πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Πρέπει να έχουμε λιγότερα κενά διαστήματα. Πρέπει να τα περιορίσουμε. Στο ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Όταν παίζεις με έμπειρες και καλές ομάδες είναι δεδομένο πως θα το πληρώσεις. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πρωτάθλημα: «Σκεφτόμαστε μόνο την Φενέρμπαχτσε, δεν μπορείς να προτρέχεις. Δεν λειτουργούμε έτσι. Καταλαβαίνουμε πως ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ σημαντικό, τόσο για εμάς, όσο και για τον κόσμο μας, αλλά αν προτρέχεις μπορεί να χάσεις πράγματα και να την πατήσεις. Είμαστε σε μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη».