«Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό (vid)

Η Euroleague έκανε αφιέρωμα για την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι και το Final Four του Βερολίνου,φιλοξενώντας δηλώσεις των Κώστα Παπανικολάου, Τόμας Oυόκαπ και Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Τώρα είναι η σειρά μας να το πάρουμε» - Το αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό (vid)

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε πρώτος τον λόγο και μοιράστηκε πώς βιώνει τα Final Four, κατά τη διάρκεια των ετών:

«Είναι σαν να πετάς, όταν βρίσκεσαι εδώ. Όλες οι προσπάθειες και οι θυσίες από τη σεζόν, επιτέλους ανταμείβονται. Είναι το ίδιο συναίσθημα με το να πηγαίνεις σε Final Four την πρώτη φορά. Δεν μπορείς να χορτάσεις. Αυτό είναι το άθλημα. Να αγαπάς να παίζεις μπάσκετ. Να θες να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο για χρόνια και να διεκδικείς μεγάλους τίτλους. Σε εμένα έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα να το κάνω πολλές φορές. Είναι ευλογία και αισθάνομαι πολύ τυχερός για αυτό», επισήμανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει μια μικρή ανασκόπηση της σεζόν:

«Ήταν μια μακρά, δραματική σεζόν. Τελικά βρήκαμε τον ρυθμό μας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και τον κουβαλήσαμε στα playoffs. Για το Final Four, για αυτό ακριβώς παίζουμε. Αυτή τη σεζόν υπήρξαν πολλά πάνω-κάτω. Υπήρχαν διαστήματα που παίζαμε πολύ άσχημα και είχαμε τραυματισμούς. Μέσα από όλα αυτά, οι οπαδοί μας στάθηκαν στο πλευρό μας.

Θα έπρεπε να κερδίσουμε τον τελικό με τη Ρεάλ. Δεν τα καταφέραμε. Κανένας δεν ήταν χαρούμενος. Όμως είμαστε πάλι εδώ με την ίδια νοοτροπία. Πήγαμε εκεί, προσπαθήσαμε και τώρα είναι καιρός να κερδίσουμε» σημείωσε ο Oυόκαπ.

"Ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλο τον σύλλογο. Φυσικά, μπορώ να πω και πολύ συναισθηματική. Είχαμε τόσους τραυματισμούς, τόσα προβλήματα. Το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Μπορεί να κάνεις τα πάντα, να είσαι 100% επιτυχημένος και να χάσεις το παιχνίδι. Την προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως έτσι. Είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και είμαστε σίγουροι ότι παρουσιαστούμε πολύ ανταγωνιστικοί στον ημιτελικό", δήλωσε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός.