Ολυμπιακός: Γλυκιά προσμονή!

Ο Ολυμπιακός σοφότερος πάει στο Βερολίνο για να διεκδικήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας

Ολυμπιακός: Γλυκιά προσμονή!

Σε ρυθμούς φάιναλ φορ μπήκε ο Ολυμπιακός. Στην τρίτη του συνεχόμενη παρουσία, ο Ολυμπιακός θέλει επιτέλους να τα καταφέρει και να επιστρέψει με το βαρύτιμο τρόπαιο στις αποσκευές του! Σε ένα φάιναλ φορ ξεχωριστό, δεδομένης και της παρουσίας του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φτάσουν μέχρι τέλους. Δεν είναι εύκολη η αποστολή της ομάδας, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου στον ημιτελικό τη Ρεάλ, αλλά τα δύσκολα αρέσουν σ’ αυτήν την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με πέρυσι, δεν κατεβαίνει ως φαβορί. Και αυτό είναι καλό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν καλύτερα όταν είναι αουτσάιντερ. Όπως έκαναν και στα πλέι οφ, όπου η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί.

Πίεση βέβαια υπάρχει στο «στρατόπεδο» της ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν πάει για …τουρισμό στο Βερολίνο. Πάει για να το πάρει. Κι ας μην το φωνάζει. Όταν είσαι Ολυμπιακός, είσαι υποχρεωμένος να παλέψεις για την κατάκτηση του τίτλου. Και κακά τα ψέματα, τα δυο προηγούμενα χαμένα φάιναλ φορ δημιουργούν ένα έξτρα βάρος στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός, όπως είπε και ο Μπαρτζώκας, εκείνο που πρέπει είναι να μείνει ήρεμος. Να μην αγχωθεί και να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια και δη τον ημιτελικό της Παρασκευής, όπως όλα τα υπόλοιπα της σεζόν. Σίγουρα μιλάμε για ένα φάιναλ φορ, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει καθαρό μυαλό.

Η ομάδα έχει την εμπειρία των προηγούμενων δύο χρόνων και θα είναι σοφότερη. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η προσμονή στο μεγάλο λιμάνι είναι μεγάλη. Ευχόμαστε το προαίσθημα του Μακ Κίσικ να βγει αληθινό και ο Ολυμπιακός να επιστρέψει θριαμβευτής απ’ το Βερολίνο!