Ερνανγκόμεθ: «Δεν λέει τίποτε ότι τους κερδίσαμε δυο φορές»

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και την προϊστορία των δύο ομάδων στη φετινή EuroLeague

Ερνανγκόμεθ: «Δεν λέει τίποτε ότι τους κερδίσαμε δυο φορές»

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ σε δηλώσεις του ενόψει της αυριανής (24/4) αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα για το πρώτο παιχνίδι των play off κόντρα στον Ολυμπιακό τόνισε πως δεν λέει κάτι το γεγονός ότι η ομάδα του κέρδισε δυο φορές την τρέχουσα περίοδο τους «ερυθρόλευκους», ενώ στάθηκε και στην συγκέντρωση που θα χρειαστεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν η έδρα παίξει ρόλο στην σειρά: «Το Παλάου δεν είναι μόνο ο βασικός παράγοντας για την τρέχουσα σεζόν που κάναμε, αλλά ήταν ένας ακόμα επιπλέον παράγοντας όλη τη χρονιά. Μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο δύναμη μας δίνουν οι φίλαθλοι μας εδώ. Ας ελπίσουμε ότι η έδρα μας θα παίξει το ρόλο της και θα μας βοηθήσει ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το ρεκόρ στην κανονική διάρκεια της EuroLeague: «Δεν χρειάζεται να κοιτάμε την κανονική διάρκεια. Η σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι πολύ περίπλοκη. Θα είναι συναρπαστική, αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολη. Έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε τρία εντός έδρας παιχνίδια.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός. Δεν λέει κάτι το γεγονός ότι τους έχουμε κερδίσει δυο φορές την φετινή σεζόν. Χρειαζόμαστε ταπεινότητα και συγκέντρωση».

Για τα κορμιά στην ρακέτα του Ολυμπιακού: «Σίγουρα Θα είναι ένα πολύ physical παιχνίδι. Είναι πολύ επιθετικοί στο παιχνίδι τους. Πρέπει να τρέξουμε, να παίξουμε, να είμαστε ευέλικτοι και να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές».

Για την πρόκριση στα play off: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό που έρχεται. Δουλέψαμε όλο το χρόνο για να φτάσουμε εδώ και ελπίζουμε να μπούμε στο Final Four. Εκμεταλλεύομαι αυτά τα παιχνίδια προκειμένου να μαθαίνω. Θα υπάρξουν και άσχημες στιγμές. Αλλά νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά πάνω από όλα θέλω να κερδίσω. Το σημαντικό είναι να συνεισφέρουμε όλοι».

Για την επιστροφή του στην Ευρώπη: «Όταν είσαι μακριά από το ευρωπαϊκό μπάσκετ τόσα χρόνια δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς, καθώς η διαδικασία προσαρμογής απαιτεί χρόνο. Κάθε παίκτης χρειάζεται τα δικά του. Μου άρεσε η διαδικασία προσαρμογής, αν και ακόμα πιστεύω ότι μου λείπει κάτι. Αλλά τώρα είμαι πολύ πιο σταθερός».