Ολυμπιακός: Η πρόκληση για το ιστορικό 3ο σερί Final Four

Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα σε συμμετοχές σε Final Four, αλλά αν καταφέρει και προκριθεί στο Βερολίνο, θα καταφέρει για πρώτη φορά να δώσει το «παρών» εκεί για τρίτη σερί σεζόν.

Ολυμπιακός: Η πρόκληση για το ιστορικό 3ο σερί Final Four

O Oλυμπιακός έγινε η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε Final Four έχοντας αγωνιστεί σε 12 (ο Παναθηναϊκός έχει 11). Παράλληλα, είναι και η ελληνική ομάδα που έχει παίξει στους περισσότερους τελικούς, έχοντας λάβει μέρος σε 9 (το «τριφύλλι» σε 7).

Oι Πειραιώτες αυτήν τη στιγμή κυνηγούν ένα ακόμη ρεκόρ. Ποιο είναι αυτό; Να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί για τρίτη σερί χρονιά σε Final Four. Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Έχει παίξει το 1994 και μετά το 1995, απουσίασε το 1996, πήρε το τρόπαιο το 1997. Έλαβε μέρος σε αυτό του 2009, του 2010, αποκλείστηκε το 2011.

Το 2012 και το 2013 κατέκτησε τους τίτλους, αλλά την επόμενη σεζόν έμεινε εκτός. Το 2022, το 2023 και τώρα θα επιχειρήσει να αγωνιστεί και σε αυτό του 2024. Είναι και αυτό μία πρόκληση για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

To παράδειγμα…

Η Μπαρτσελόνα φέτος διαθέτει την πιο ισχυρή έδρα στην Ευρωλίγκα. Σε 17 αναμετρήσεις που έδωσε στη Βαρκελώνη μέτρησε 15 νίκες και μόλις 2 ήττες. Σε ποια ματς έχασε; Πρώτα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (86-90) και ύστερα κόντρα στη Μονακό (67-77).

Ρίχνοντας μία ματιά σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, δεν υπάρχει κάτι κοινό. Ήταν θέμα μέρας. Φαίνεται, όμως, πως και στα δύο αυτά ματς οι Καταλανοί ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Δύσκολα χάνουν στο γήπεδό τους και σχεδόν πάντα κερδίζουν. Φαίνεται πως ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να χρειαστεί να κάνει το σχεδόν τέλειο ματς για να κερδίσει μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα.