Το… αλατοπίπερο της EuroLeague

Τα play off της EuroLeague και οι «μάχες» στα παρκέ προβλέπεται να είναι αμφίρροπες, ικανές να κρατήσουν την ανάσα των φιλάθλων ως το τέλος

Το… αλατοπίπερο της EuroLeague

Η EuroLeague μπαίνει στο πιο σημαντικό κομμάτι της αγωνιστικής της δράσης με τα play off να ξεκινούν και να συναρπάζουν την μπασκετική Ευρώπη.

Το… χορό ανοίγουν τα ζευγάρια Παναθηναϊκός- Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης- Μπασκόνια αύριο (23/4) με τους «πράσινους» και τους Μαδριλένους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν παίρνει ενέργεια και πάθος από την δυνατή της έδρα και αυτή θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί απέναντι στους Ισραηλινούς, που έχουν κάνει καταπληκτική πορεία φέτος παίζοντας σχεδόν όλη τη σεζόν σε άδειο γήπεδο στο Βελιγράδι.

Μάλιστα έχουν κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό φέτος και δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν το μπρέικ από τα δύο πρώτα ματς. Έχουν δείξει άλλωστε πως διαθέτουν χαρακτήρα και μπορούν να αντέξουν στην πίεση.

Το αν θα τα καταφέρουν έχει να κάνει και με την εικόνα του Παναθηναϊκού που θα πρέπει ασφαλώς να έχει ενέργεια και συγκέντρωση για να αντιμετωπίσει την αθλητικότητα και τον όγκο των παικτών της Μακάμπι.

Ο ισπανικός «εμφύλιος» έχει ξεκάθαρο φαβορί, τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η Μπασκόνια δεν δείχνει ικανή να πάρει τρία παιχνίδια απέναντι στην ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο και έχει την ποιότητα για να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία και στυλ παιχνιδιού.

Με υψηλό σκορ, με χαμηλό σκορ, με πολλές επαφές, με σκληρές άμυνες η ομάδα του Τσους Ματέο δείχνει ικανή να ανταποκριθεί.

Από εκεί και πέρα την Τετάρτη (24/4) ξεκινούν οι δύο πιο αμφίρροπες σειρές: Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός και Μονακό- Φενέρμπαχτσε με τους γηπεδούχους των πρώτων αγώνων να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι Καταλανοί είχαν «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους όλη τη σεζόν και αυτό είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα. Δεν έχουν σταθερή απόδοση και μια κακή βραδιά ίσως να αποβεί καταστροφική γι’ αυτούς.

Αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός που θα προσπαθήσει να «σπάσει» την έδρα σε ένα από τα δύο πρώτα ματς και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν τον τρόπο να ανταποκριθούν σε μια δύσκολη κατάσταση, σε μια αφιλόξενη έδρα και να πάρουν αυτό που θέλουν.

Η Μονακό από την άλλη πλευρά τέλος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, αλλά κυρίως την αθλητικότητα και τις προσωπικότητες που διαθέτει και οι οποίες είναι ικανές να πάρουν ένα κρίσιμο ματς.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο μεταξύ γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειρίζεται καταστάσεις με μειονέκτημα έδρας και να παρουσιάσει μια ομάδα πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του.

Είναι προφανές πως τα play off αποτελούν το… αλατοπίπερο της EuroLeague και οι «μάχες» θα είναι επικές, διότι για να γίνεις ο πρώτος πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους…