Τα παιχνίδια του μυαλού

Η EuroLeague ουσιαστικά ξεκινά από τώρα με τις ομάδες πλέον να γνωρίζουν πολύ καλά πως κάθε λάθος δύσκολα θα διορθωθεί και μια μεγάλη νίκη είναι εύκολο να την «επισκιάσει» μια ήττα-σοκ

Τα παιχνίδια του μυαλού


Η πολύ σωστή επιλογή της EuroLeague να θεσπίσει τη διαδικασία των play in έδωσε ένα τελείως διαφορετικό «χρώμα» ακόμα και στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Σχεδόν καμία ομάδα δεν ήταν αδιάφορη μέχρι και πριν από δύο αγωνιστικές, ενώ είναι προφανές πως τα μονά παιχνίδια από τα οποία θα προκύψουν όλα τα ζευγάρια των Play off, θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Άλλωστε από το μονό παιχνίδι Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια θα προκύψει ο 7ος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα φετινά play off της διοργάνωσης.

Επίσης η Βίρτους Μπολόνια θα παίξει με την Αναντολού Εφές με μειονέκτημα έδρας.

Θυμίζουμε ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα δώσει έναν επιπλέον αγώνα με τον ηττημένο του Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια, για να προκύψει η ομάδα που θα συναντήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμα και τα play off όμως μοιάζουν να είναι… αχαρτογράφητα νερά μια και ουδείς μπορεί να προδικάσει ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για το Final four στο Βερολίνο.

Κι αν Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης με το αβαντάζ έδρας στα χέρια περιμένουν τις αντιπάλους τους, τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός και Μονακό Φενέρμπαχτσε θα δυσκολέψουν ακόμα και το πιο ικανό μέντιουμ!

Οι Καταλανοί με τα «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους, τον άπειρο Ρότζερ Γκριμάου στην άκρη του πάγκου τους, αλλά με μια πλειάδα αστέρων και ισχυρών προσωπικοτήτων που είναι ικανές να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία αποτελούν έναν δύσκολο αντίπαλο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός με το χαρακτήρα νικητή και την ασίγαστη θέληση να κερδίσει. Μια ομάδα που σχεδόν κανείς δεν θα την ήθελε αντίπαλό του ειδικά στα play off σε μια διαδικασία στην οποία έχει μάθει πλέον να αντιμετωπίζει τις… κακοτοπιές.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει βέβαια να κερδίσουν τουλάχιστον μια φορά στη Βαρκελώνη για να πάρουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ποιος είναι σίγουρος πως δεν μπορούν να το καταφέρουν;

Η Μονακό έχει ένα ρόστερ με ικανούς σκόρερς, με πολλούς αθλητικούς παίκτες, που παίζουν περισσότερο με το ένστικτο, αλλά και έναν σούπερ σκόρερ, τον Μάικ Τζέιμς, που είναι ικανός να… σκοτώσει κάθε αντίπαλο ανά πάσα στιγμή.

Η Φενέρμπαχτσε προσπαθεί ακόμα να ισορροπήσει μεταξύ του μπάσκετ που έχει γαλουχηθεί τα τελευταία χρόνια από τον Δημήτρη Ιτούδη και της αλλαγής φιλοσοφίας που επιχειρεί αργά, αλλά σταθερά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Με περισσότερες ελευθερίες στους γκαρντ κυρίως και πολύ παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» η τουρκική ομάδα θα επιδιώξει να κατεβάσει τον ρυθμό στα παιχνίδια και να αναγκάσει τους Μονεγάσκους πρώτα να σκεφτούν και μετά να δράσουν.

Η EuroLeague ουσιαστικά τώρα ξεκινά, καθώς οι ομάδες μπαίνουν στην τελική ευθεία για το Βερολίνο. Εδώ πλέον κάθε λάθος δύσκολα διορθώνεται και το μυαλό είναι ο πιο δυνατός μυς, διότι ουσιαστικά εκεί βρίσκεται το μεγάλο μυστικό της διαχείρισης των συναισθημάτων από μια μεγάλη νίκη ή μια οδυνηρή ήττα…