Ολυμπιακός: H σταθερότητα στο τρίποντο και η πανίσχυρη φροντ-λάιν

Η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού φέτος στο τρίποντο, αλλά και η πανίσχυρη φροντ-λάιν που επιστρατεύεται στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. 

Ολυμπιακός: H σταθερότητα στο τρίποντο και η πανίσχυρη φροντ-λάιν

Ο Ολυμπιακός φέτος ναι μεν σκοράρει λιγότερο (78,8) από πέρσι (είχε 84,0 πόντους μέσον όρο), αλλά έχει βελτιωθεί στον τομέα ευστοχίας στα τρίποντα. Στην τρέχουσα σεζόν διαθέτει την 4η καλύτερη ομάδα σε αυτόν τον τομέα, μετρώντας 37,5%, ενώ πέρσι είχε 37,6%.

Οι Πειραιώτες είναι από τις πιο σταθερές ομάδες σε αποτελεσματικότητα πίσω από τα 6,75 μέτρα. Κάτι που οφείλεται κυρίως σε 4 παίκτες φέτος. Ο λόγος για τους Άλεκ Πίτερς (52,6%), Αϊζάια Κάνααν (43,6%), Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (40%) και Κώστα Παπανικολάου (36,7%). Γενικότερα, οι Πειραιώτες φέτος έχον ένα σύνολο, με το οποίο μπορούν να απειλήσουν οι περισσότεροι παίκτες από την περιφέρεια.

Η πανίσχυρη φροντ-λάιν

Αν ρίξετε μία ματιά στην στατιστική της ομάδας του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης, οι τρεις στους κορυφαίους τέσσερις παίκτες, αγωνίζονται στη θέση του σέντερ.

Ο λόγος για τους Νίκολα Μιλουτίνοβ (8,7 πόντοι, 60,6% δίποντα, 5,8 ριμπάουντ), Μουσταφά Φαλ (7,7 πόντοι, 79,1% δίποντα, 4,5 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ) και Μόουζες Ράιτ (10,0 πόντοι, 75,5% δίποντα, 2,5 ριμπάουντ), συν τον Άλεκ Πίτερς (13,8 πόντοι, 52,6% δίποντα, 4,9 ριμπάουντ). Οι σέντερ των «ερυθρολεύκων» κάνουν... θραύση φέτος.

Και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως θα λειτουργήσει τώρα η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας ενεργούς πλέον και τους τρεις σέντερ τους. Ας μη ξεχνάμε πως ακόμη δεν έχουμε δει ταυτόχρονα ενεργούς, τους Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μόουζες Ράιτ.

Με την επιστροφή του Σέρβου ψηλού, οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν πλήρεις και πανίσχυροι. Και θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα τους αξιοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παρκέ.