Η κριτική των παικτών - Σαν να μην πάτησαν παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο

Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε ομάδα που είναι μια κλάση ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, όμως η αγωνιστική καθίζηση στα δύο τελευταία δεκάλεπτα έδωσαν στους γηπεδούχους τη νίκη.

Η κριτική των παικτών - Σαν να μην πάτησαν παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαν μην πάτησαν το παρκέ του ΟΑΚΑ στο δεύτερο μέρος και η ήττα χρεώνεται στην ομάδα συνολικά.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ:


Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος

Ο Αμερικάνος στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» ήταν αγχωμένος και δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα μπορεί. Ήταν διστακτικός, δεν μπόρεσε να μπει στο... πετσί του ρόλου του, όμως παρ' όλα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπάθησε...

Αξέλ Τουπάν

Προσπάθησε όμως κι αυτός χάθηκε στη μετριότητα του δευτέρου ημιχρόνου. Όσο ο Ολυμπιακός έπαιζε μπάσκετ αξιώσεων (στα πρώτα 20 λεπτά) ήταν πολύτιμο εργαλείο.

Βασίλης Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν μια ταχύτητα κάτω από τη συνηθισμένη του. Ο Παναθηναϊκός εστίασε στον περιορισμό του και τα κατάφερε. Και συνήθως όταν «μπλοκάρει» ο αρχηγός, μπλοκάρει όλη η ομάδα.

Γιάνις Τίμα

Ο Λετονός του Ολυμπιακού δείχνει να έχει βρει τα πατυήματά του και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Σούταρε με φοβερά ποσοστά, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στην Euroleague και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη λύση για τον κόουτς Μπλατ.


Βασίλης Τολιόπουλος

Δεν αγωνίστηκε

Σάσα Βεζένκοφ

Δεν τον αισθάνθηκε και ιδιαίτερα η άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Σάσα δεν αγωνίστηκε αρκετή ώρα και όσο βρέθηκε στο παρκέ ήταν νωθρός. Έχει κάνει πολύ καλύτερα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Γιώργος Πρίντεζης

Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Πρίντεζης τα έκανε όλα απέναντι στους «πράσινους» και αν στο δεύτερο ημίχρονο είχε λίγη βοήθεια από τους συμπαίκτες του η ροή του αγώνα θα ήταν διαφορετική.

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Μια ακόμα καλή εμφάνιση από τον σέντερ του Ολυμπιακού. Ήταν ουσιαστικός, έδωσε λύσεις και στην τέταρτη περίοδο που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το σκορ ήταν μαζί με τον Πρίντεζη οι κύριοι λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» παρέμνεναν στο παιχνίδι.

Κώστας Παπανικολάου

Στην άμυνα κυνήγησε μέχρι και τους... πασατεμπάδες, όμως επιθετικά δεν κατάφερε να προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Ο Παπανικολάου είχε όλα αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει (ψυχή, πάθος και αποφασιστικότητα) όμως ο Ολυμπιακός ίσως και να χρειαζόταν περισσότερους πόντους του.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο Μπλατ τον έχει αφήσει λίγο στον... πάγο. Ο Έλληνας γκαρντ δεν αγωνίστηκε πολύ αφού ο Μπλατ έδωσε έμφαση σε ψηλά σχήματα και έτσι δεν μπόρεσε να προσφέρει.

Γιώργος Μπόγρης

Μπήκε στον αγώνα για 7 δευτερόλεπτα, δεν μπορεί να κριθεί.

Ζακ Λεντέι

Δεν ήταν αρνητικός, πάλεψε αρκετά και έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια. Ο Λεντέι στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» έκανε τη δουλειά του, όμως η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος δεν του επέτρεψε να αναδειχτεί!