Καρέ του… άσου!

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά στο Μόναχο, αλλά είχε τους Ναν, Σλούκα, Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι «μίλησαν» στο τέλος και πλέον στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Άλμπα Βεριλίνου «κλειδώνει» το αβαντάζ έδρας

Καρέ του… άσου!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν να κάνει το «4 στα 4» στα τελευταία παιχνίδια και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Δεν έχει κατακτήσει ακόμα το πλεονέκτημα έδρας όμως στα play off. Κι αυτό διότι απομένει ένας αγώνας με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα (11/4).

Εκεί οι «πράσινοι» θα πρέπει να επικρατήσουν των Γερμανών για να κάνουν το «πέντε στα πέντε αυστηρά» που είχε πει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ώστε να έχουν για τα καλά στο τσεπάκι τους το αβαντάζ έδρας και στη συνέχεια να δουν από τα play in ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους.

Η Άλμπα είναι ουραγός στη βαθμολογία, έχει προβλήματα, αλλά ούτε και άγχος για το τι θα γίνει και θα έρθει στην Αθήνα να παίξει όσο ελεύθερα μπορεί. Όσο της επιτρέψει βασικά ο Παναθηναϊκός, που ξέρει πως ακόμα τίποτε δεν τελείωσε και πως φιέστες έχουν καταλήξει σε τραγωδίες από απροσεξία και υπεροψία.

Για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το σημείο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν χρειάστηκε να περάσει από μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στο Μόναχο απέναντι σε μια ομάδα που είχε κάποιες αμυδρές ελπίδες για να προλάβει τα play in.

Κυρίως επειδή κακά τα ψέματα οι «πράσινοι» έπαιξαν άσχημα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όχι όσο θα έπρεπε για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Χωρίς ένταση στην άμυνά τους, με πρόβλημα στον έλεγχο των περιφερειακών σουτ της Μπάγερν, αλλά και με κακό συγχρονισμό στην επίθεση.

Οι προσωπικότητες ωστόσο ήταν αυτές που… μίλησαν και έδωσαν τις λύσεις στο τέλος. Σλούκας, Ναν, Λεσόρ και Χουάντσο συνέθεσαν ένα «καρέ θανάτου», το οποίο πήρε τις σωστές αποφάσεις, ανέλαβε την ευθύνη στα κρίσιμα και έδωσε στον Παναθηναϊκό ακριβώς εκείνο που χρειαζόταν.

Καθαρό μυαλό, ξεκάθαρες αποφάσεις και φυσικά ποιοτικές λύσεις για να μπορέσει να εξισορροπήσει τις κακές αντιδράσεις στην άμυνα και να φτάσει η ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο «διπλό».

Αν έχανε ο Παναθηναϊκός, θα τερμάτιζε τουλάχιστον πέμπτος! Θα είχε βγάλει μόνος του τα μάτια του!

Από εδώ και πέρα οι «πράσινοι» έχουν το ματς στη Ρόδο για το Top 6 για τη Basket League τη Δευτέρα (8/4) και μετά ο… τελικός με την Άλμπα , ένας ακόμα τις τελευταίες εβδομάδες…

Εκεί με τον κόσμο πλάι του στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως με μυαλό και συγκέντρωση κάνει το καθήκον του και γράφει ιστορία.

Διότι καμία ομάδα έχοντας ουσιαστικά μόνο επτά μήνες ζωής δεν θα έχει τερματίσει δεύτερη στην κανονική περίοδο…