Ολυμπιακός: Το ρεσιτάλ δημιουργίας των 27 ασίστ

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο μοίρασε 27 ασίστ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά είχε και τέσσερις παίκτες με +5 ασίστ.

Ολυμπιακός: Το ρεσιτάλ δημιουργίας των 27 ασίστ

Ο Ολυμπιακός βασίζεται και ποντάρει στο ομαδικό μπάσκετ. Είναι στοιχείο της φιλοσοφίας του οι πολλές πάσες, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, μέσα από την οποία μπορεί να βγάλει ελεύθερα σουτ. Τα κοψίματα μέσα στη ρακέτα, τα οποία θα φέρουν το εύκολο καλάθι, ύστερα από τις πάσες-εμπνεύσεις των παικτών. Το πικ-εν-ρολ, η έξτρα πάσα, οι καλές αποστάσεις.

Οι Πειραιώτες κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είχαν μία από τις υψηλότερες συγκομιδές τους στον τομέα των ασίστ. Μοίρασαν 27 τελικές πάσες απέναντι στους Σέρβους, βγάζοντας πολλές συνεργασίες μέσα στο παρκέ. Ελεύθερα σουτ, συνεργασίες σε φάσεις «δύο εναντίον δύο», καλό διάβασμα του παιχνιδιού, με στόχο την πάσα στον ελεύθερο συμπαίκτη. Υπήρχε κίνηση μακριά από τη μπάλα, καλή επικοινωνία μεταξύ των αθλητών (δείγμα της χημείας τους), με τους παίκτες να παίρνουν σωστές θέσεις μέσα στο παρκέ.

Είναι αξιοσημείωτο και θα λέγαμε σπάνιο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε 4 παίκτες κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, οι οποίοι μοίρασαν +5 ασίστ στην αναμέτρηση. Σημαντικό, καθώς δεν υπήρχε ένας βασικός πόλος ανάπτυξης. Είναι δείγμα της εύρυθμης καλής ομαδικής λειτουργίας της ομάδας, η οποία έβγαλε αρκετές συνεργασίες στο παρκέ, από πολλούς παίκτες.

Οι Μουσταφά Φαλ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ολοκλήρωσαν τον αγώνα έχοντας μοιράσει 6 ασίστ. Ασύλληπτο νούμερο ειδικά για τον Γάλλο σέντερ. Παράλληλα, ο Τόμας Ουόκαπ μοίρασε 5. Δηλαδή οι 23 τελικές πάσες ήρθαν από τα χέρια τους. Σε όλα αυτά προσθέστε 2 ασίστ από τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Το ομαδικό μπάσκετ, ο αλτρουισμός των παικτών, ήταν ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» μέσα στο Βελιγράδι.

Να τονίσουμε πως ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, διαθέτει την 2η καλύτερη ομάδα στον τομέα των ασίστ, μοιράζοντας 19,5 τελικές πάσες μέσον όρο. Πρώτη είναι η Ρεάλ με 20,6. Όσο η ομάδα του Πειραιά πασάρει καλά τη μπάλα, τόσο καλύτερα παίζει.