Βαλένθια: Οριστικά τέλος ο Μουμπρού

Τη λύση της συνεργασίας της με τον Άλεξ Μουμπρού ανακοίνωσε η Βαλένθια.

Βαλένθια: Οριστικά τέλος ο Μουμπρού

Η τελευταία ήττα της Βαλένθια από τη Βιλερμπάν για την 33η αγωνιστική της EuroLeague ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το... ποτήρι της υπομονής στην ισπανική ομάδα η οποία ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Άλεξ Μουμπρού.

Ο Μουμπρού είναι στο πάγκο της ομάδα από την αρχή του ταξιδιού της στη EuroLeague και συγκεκριμένα από το 2022, ενώ έχει συνολικό απολογισμό σε όλες τις διοργανώσεις 63 νίκης και 70 ήττες.

Χρέη πρώτου προπονητή αναμένεται να αναλάβει ο Τσάβι Άλμπερτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Valencia Basket ενημέρωσε τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, Álex Mumbrú, για την απόφαση να τερματίσει το συμβόλαιό του.

Από τότε που έφτασε στη Λέσχη μας το καλοκαίρι του 2022, ο Μουμπρού οδήγησε την ομάδα σε 133 αγώνες με ισοζύγιο 63 νίκες και 70 ήττες μεταξύ της Liga Endesa, της Turkish Airlines EuroLeague και του Copa del Rey.

Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τη δουλειά που επιτελέστηκε από τον Álex κατά το διάστημα που κατέλαβε την πρώτη θέση στον πάγκο του Valencia Basket και του εύχεται τα καλύτερα στο μέλλον του, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Τσάβι Άλμπερτ αναλαμβάνει την ομάδα

Ομοίως, ο Σύλλογος αποφάσισε ότι ο μέχρι τώρα βοηθός προπονητής Τσάβι Άλμπερτ θα επιβλέπει πλέον την ανδρική ομάδα. Ο Τσάβι θα διευθύνει την πρώτη του προπόνηση ως προπονητής της ομάδας σήμερα Παρασκευή.»