EuroLeague: Δυσοίωνο το μέλλον της Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου έχει κάνει βήματα πίσω και είναι επισφαλής η θέση της στην EuroLeague τα επόμενα χρόνια

EuroLeague: Δυσοίωνο το μέλλον της Άλμπα

Η Άλμπα συμμετέχει εδώ και μερικά χρόνια στη δομή της EuroLeague , αλλά είναι πολύ πιθανό να καταλήξει ν’ αγωνίζεται στο EuroCup την επόμενη σεζόν.

Τρία χρόνια έχουν περάσει και συγκεκριμένα απ’ τις 8 Μαρτίου 2021 απ’ όταν η EuroLeague αποφάσισε να παραχωρήσει wild card δύο ετών (έως το 2023) στην Άλμπα.

Μάλιστα ήταν η ομάδα που πριν τρία χρόνια είχε μπει στο δρόμο για την απόκτηση της γνωστής άδειας Α’ δηλαδή να καταφέρει ν’ αποκτήσει μόνιμη θέση στη λίγκα τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, τα πράγματα μάλλον φαίνεται να έχουν αλλάξει.

Από τότε η διοργανώτρια αρχή είχε δύο σημαντικές διοικητικές αλλαγές, με το Ντουμπάι να χτυπάει την πόρτα, τους ρωσικούς συλλόγους να μένουν εκτός διοργάνωσης, ενώ το Παρίσι και το Λονδίνο ελπίζουν στο μέλλον πως θα καταφέρουν να μπουν… στην εξίσωση.

Με την Παρί να παραμένει πάντως φαβορί για την κατάκτηση του EuroCup φέτος και την είσοδό της την EuroLeague απ’ τη νέα σεζόν, η θέση της Άλμπα στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση μόνο δεδομένη πλέον δεν είναι.

Για την ακρίβεια, η Άλμπα ήλπιζε να έχει ήδη μία άδεια Α, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να γίνεται. Αντιθέτως μάλιστα, οι σύλλογοι-μέτοχοι λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση της ομάδας τα τελευταία χρόνια, θεωρούν πως ενώ το μοντέλο διοίκησής τους είναι βιώσιμο, είναι εξίσου αδιέξοδο.